Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Két keréken érkeztek a húsvéti ajándékok a hajdújárási Lurkóházba

2022.04.14
17:12
2022.04.14
17:43
Forrás
Pannon RTV
Immár tizenkettedik éve a szabadkai Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjainak első tavaszi útja Hajdújárásra vezet. Az ottani Lurkóház védenceit az ünnep közeledtével évről évre húsvéti csomagokkal örvendeztetik meg.

A szabadkai Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai nagycsütörtökön pontban délután 3 órakor gurultak be a hajdújárási Lurkóház udvarába, hogy a kis védenceknek húsvéti ajándékokat hozzanak.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A motorosokat, elmondásuk szerint, a Pannon Televízió egyik nézője is felkereste. Megkérdezte, mikor mennek a Lurkóházba, és egy láda naranccsal járult hozzá a húsvéti adományokhoz. A hajdújárási intézménynek jelenleg 25 hátrányos helyzetű védence van.

Miután a szelíd motorosok kipakolták az ajándékokat, a gyerkőcöknek a húsvéti ünnep szépségéről és a két keréken világot járók életéről meséltek. A Lurkóház védencei alkalmi műsorral köszönték meg az ajándékokat. Kopilovity Krisztián locsolóverset mondott. „Tapsifüles nyuszikának nagyon sok a dolga, piros tojást, hímes tojást szerte széjjel hordja. Hordjad, hordjad kis nyuszikám, kéket is tarkát is, nekem is van egy tarisznyám, belefér még száz is.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Göblös Noémi mindig örömmel várja, hogy a motorosok meglátogassák őket. Meg is mutatta, mit rejtenek a csomagok.

Jenei Dávid is alig várta, hogy eljöjjenek a Lurkóházba a motorosok.

„- Minden évben jönnek, kedveskednek ajándékokkal, hoznak mindig valamit, viccesek.
- És a motorjaikat is kipróbáljátok?
- Hát, azt azért nem engedik, de ráülni rá szabad.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai köszönetet mondtak, hogy családtagként fogadták be őket. Kekezovics György, a motorosklub tagja azt mondta, minden évben alig várják, hogy kiguruljanak Hajdújárásra. „Alig várjuk mindannyian, hogy itt lehessünk a gyerekekkel. Szeretünk itt lenni, szeretünk kijönni és örömet okozni nekik.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kikity Attila, az Old Bikers Vajdasági Motorosklub alelnöke sem hagyná ki soha a látogatást. „Mi mint motorosklub, valójában az alapszabály szerint azért létezünk, hogy motorozzunk együtt, jót barátkozzunk, jót bulizzunk, de ezek mellett jótékonysággal is foglalkozunk. Ezt az alapszabályunkban írja, jótékonysági rendezvényeket csinálunk, úgyhogy nekünk ez az életvitelünk is.”

A Lurkóház védencei fel is ülhettek a dübörgő motorokra.

Lurkóház
Old Bikers Vajdasági Motorosklub
húsvét

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű