Ugrás a tartalomra
Pixabay/distelAPPArath

Két keréken Ótelekről Zentára

2020.11.06
14:40
2020.11.06
18:20
Forrás
Pannon RTV
Újabb sikeres IPA-pályázatot írt alá Zenta és a romániai Ótelek önkormányzata.

A szerb-román határon átnyúló projekt legfőbb célja, hogy fellendítse a kerékpárturizmust a két település között.

A projekt megvalósítására 18 hónap áll rendelkezésre. Ennek keretében kijelölik azt az útvonalat, amelyen kerékpárral könnyedén eljuthatunk egyik városból a másikba. Egy tanulmányt kell készíteniük azokról a településekről, amelyeken áthalad ez az útvonal, de tartalmazza a helyi látványosságokat, gasztronómiai- és szálláslehetőségeket is. Zentának már volt egy sikeres IPA-pályázata a szintén romániai Temesvárral, amelynek keretében a Jézus Szíve templomot újították fel.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A Jézus Szíve templommal ellentétben, itt most Zenta Község önkormányzata a fő hordozója a pályázatnak, tehát a fő pályázó, míg Ótelek önkormányzata Romániából a partnerünk ebben a projektben. A projekt összértéke közel 300 ezer euró. Ebből 100 ezer euró az óteleki önkormányzat része, a zentai önkormányzat közel 200 eurós támogatásban részesül. Mindkét önkormányzatnak ebben 15 százalék az önrésze, ezek a pályázati feltételek.”

Zenta
Ótelek
IPA
IPA-projekt
kerékpárturizmus
kerékpár
kerékpárút

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű