Ugrás a tartalomra
YuEco

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

2023.01.27
14:06
2023.01.27
16:01
Forrás
Pannon RTV
Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.

Szabadka Városa az autók beszerzésére és felszerelésére 8 millió 353 ezer dinárt különített el.

Két új Škoda Octavia kulcsát adta át Stevan Bakić Szabadka polgármestere a helyi rendőrség vezetőjének, Borivoj Mucaljnak. A polgármester elmondta, ezekkel a felszerelt járművekkel kívánják segíteni a rendőröket, hogy felügyeljék a közlekedést, illetve megelőzzék a baleseteteket.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Ezekkel a járművekkel Szabadka Város Önkormányzata segíteni szeretné a közlekedési rendőröket a megelőző intézkedésekben és a felelőtlen sofőrök megfelelő szankcionálásában. Ezzel lehetőséget biztosítunk a közlekedési balesetek számának csökkentésére, ennek pedig a végső célja az emberi életek megóvása.”

Vladan Gajić, a szabadkai rendőrség közlekedési osztályának vezetője köszönetet mondott a városnak és a polgármesternek a jó együttműködésért, hogy hozzájárulnak a rendőrség sikeres munkájához.

Vladan Gajić, a szabadkai rendőrség közlekedési osztályának vezetője: „Olyan járművekkel tudunk dolgozni, amelyek a legmodernebb berendezésekkel vannak felszerelve, ami megkönnyíti a munkánkat és növeli a hatékonyságukat.”

Az autók beszerzésére és felszerelésére elkülönített 8 millió 353 ezer dinárból 5 millió 103 ezer dinárt fordítottak a két autó megvásárlására. A felszerelés költsége pedig 3 millió 250 ezer dinár volt. Szabadka Város további 336 ezer dinárt biztosított további kiegészítőkre az autókkal kapcsolatban.

rendőrautó
Szabadka
Stevan Bakić

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.