Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Két új bíró, hatékonyabb munka

2023.01.30
13:54
2023.01.30
15:45
Forrás
Pannon RTV
Az előző évben csökkent a megoldatlan ügyek száma a zentai Alapfokú Bíróságon.

Folyamatban van a zentai Alapfokú Bíróság új épületére kiírt közbeszerzési eljárás - ismertették az illetékesek. Mindaddig, amíg ez meg nem valósul, a bíróság munkája továbbra is a valamikori Zentai Községi Bíróság épületében zajlik.

A 2022-es évben csökkent a megoldatlan ügyek száma. 2021 végén 1511 ilyen ügy volt, míg a 2022-es év végén 1016 megoldatlan ügy maradt. Az előző évekhez képest csökkent a bíróságra beáramló ügyek száma is - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Januskó Szabina, bírói szakmunkatárs, szóvivő, Alapfokú Bíróság, Zenta: „Az előző években a bíróság az előirányozottnál alacsonyabb számú bíróval dolgozott, ami miatt a tavalyi év során a bírók legfelsőbb tanácsa a lefolytatott eljárást követően 2 jelöltet javasolt a Zentai Alapfokú Bíróság bírájának. Ezt a javaslatot a Szerb Köztársaság képviselőháza elfogadta és megválasztotta Antonić Jelena és Majstorović Boško bírókat.

Zentai Alapfokú Bíróság
Januskó Szabina

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.