Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kétszázan a Zenta Run-on

2021.09.26
14:52
2021.09.26
17:13
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság-szerte egyre népszerűbbek az utcai futóversenyek. A Zenta 2021 Run résztvevői 5 és 10 kilométeres távon indulhattak.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tölgyesi Huba Topolyáról érkezett Zentára, az 5 km-es távra nevezett be.

„Visszatérő futásnak szánom magamnak, mivel már hónapok óta nem vagyok edzésben. Kicsit kimaradt a futás az életemből a munka és más miatt. Korábban futottam már félmaraton is.”

Mészáros Ágnes közel 20 éve aktívan sportol. Életének szerves része a futás.

„Fontosnak tartom, hogy zentaiként részt vegyek ebben a versenyben és ezzel példát mutassunk a környékbeli fiataloknak és idősebbeknek is, hogy soha nem késő elkezdeni sportolni és sportos életet folytatni.”

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője közel négy éve gyűjti a kilométereket. A minap a Palicson megrendezett Business Run futóverseny teljesítése után, most a zentai távot is kipipálhatta.

„Kisebb-nagyobb megszakításokkal futok, azért mert jó érzés, azért mert ha így indul a nap, akkor az ember azt érzi, hogy tett magáért valamit, valamilyen sikerélmény már van, ez mindenképpen jó, emellett jó az egészségre gyakorolt hatása, jó a súlykontrollnak, jót tesz a futás a közérzetnek. Most újra egy kicsit aktivizáltam magam, egyéni csúcsokat döntöttem, és nagyon boldog vagyok.”

Az idén első alkalommal megszervezett rendezvényen közel 200 versenyző állhatott a rajthoz.

Kis Jovák Viktor, főszervező, UltRAn SE, Zenta: „Amikor valaki szervezi, akkor nem vesz részt a futáson, így a más városok szervezői, amikor szervezik, nem futhatnak, mi pedig futunk, és nagyon jók szoktak ezek a versenyek lenni, ezért gondoltuk, hogy viszonozzuk ezt a kedvességet, és mi is szervezünk valamit, ahol ők futhatnak, és ezzel kedveskedünk nekik.”

A versenyzők magabiztosan teljesítették a távot, és egyetértettek abban, hogy aki végigcsinálta a versenyt az már győztes.

Zenta
futam
futás
Zenta Run
Zenta 2021 Run
futóverseny

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36, Frissítve: 10:01

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.