Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kevés hal akadt horogra a Zenta Kupa horgászversenyen

2021.09.13
09:36
2021.09.13
16:57
Forrás
Pannon RTV
Idén is megtartották az eseményt a zentai napok ünnepségsorozat keretein belül. A horgászok figyelmét felkeltette a verseny, de a halak nem igazán érdeklődtek iránta.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A horgászversenyre 9 csapat jelentkezett, mindegyik 3 taggal. Hiába kedvezett a kellemes időjárás a horgászoknak, sajnos kevés volt a kapás, akadt versenyző, akinek csak egyetlen sikeres fogása volt.

Oláj Attila, versenyző: „Nem vagyok megelégedve egyáltalán, nagyon gyenge volt a fogás, az egész mezőny gyengén fogott.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A versenyen lehetőség volt többféle horgászbottal is részt venni, azonban ez sem hozta meg az igazi sikert a pecások számára.

Tápai Sándor, versenyző: „Bent match-en, rakósboton, bolognain halat nem tudtunk fogni, nem tudom volt-e fejenként 1-2 halacska. Ami jelentős volt, az kint rövid boton, az elejében küsz, utána 1-2 bodorka és utána part alatti gébek a kövek között.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az elmúlt évekhez hasonlóan a versenyt a zentai Tisza-part rakpartján szervezték meg.

Rác Szabó Róbert, elnök, Horgászegyesület, Zenta: „Valamikor a nagy Szerbiában ez egy rendkívül jó pályának minősült, nem egyszer 6-7, 10-12 kilós fogási eredmények is voltak, ezek mára már nagyon alább hagytak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A versenyen a legjobb csapatokat díjazták, de egyéni elismerésekben is részesültek azok a horgászok, akik a mérések alapján a legtöbb halat fogták.

Zenta Község
Zenta
városnap
horgász
horgászverseny

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.