Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kevesebb beteg szorul kórházi kezelésre Zentán

2020.12.18
13:43
2020.12.18
16:00
Forrás
Pannon RTV
270 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Zenta községben. A helyi kórházban 57 beteget ápolnak, közülük hárman szorulnak gépi lélegeztetésre.

A mai adat némi csökkenést mutat az előző napokhoz képest. Az intézményben három izolált részleget alakítottak ki: a neuropszichiátriai, a sebészeti, és a fül-orr-gégészeti osztályon. Az utóbbi kettő jól el van szigetelve azoktól a területektől, ahol a szakvizsgálatok működnek, így az oda érkező pácienseknek nem kell félniük a fertőzés veszélyétől. Dr. Csáki Beáta, a kórház igazgatója arra kéri a polgárok, hogy a közelgő ünnepek alatt is legyenek körültekintőek: „Mindenféleképpen kerüljék a tömeget, a nagy bevásárlásokat így karácsony tájékán. Arra kérnék mindenkit, hogy az ünnepeket is családi környezetben, tehát kevés emberrel próbáljuk megünnepelni, mert utána elég súlyos következményei lehetnek a betegségnek.”

Zenta
kórház
Dr. Csáki Beáta

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű