Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Kézimunka eladó!

2020-10-14
15:38
2020-10-14
16:41
Forrás
Pannon RTV
Újvidék város vezetése biztosított a Mi Örökségünk Szervezetnek egy helyiséget, ahol megtekinthetők és megvásárolhatók a kézimunkák.
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

72 szerb hagyományőrző szervezet bevonásával, több mint 600 személy kézimunkáját állították ki és bocsátották áruba Újvidék központjában.

Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Vajdaságra jellemző öltözékek, ételek, italok és ajándéktárgyak széles választéka várta az érdeklődöket. A Mi Örökségünk elnevezésű, nőket tömörítő ernyőszervezet a vajdasági kultúra megóvása érdekében jött létre. Snežana Nešović, elnök, Mi Örökségünk Szervezet: „Éves szinten néhány kiállításon veszünk részt, ami számunkra kevés. A nők egyesületének ez az egyetlen bevételi forrása és a költségvetés kiegészítésének módja. Hogy a koronavírus ne lehetetlenítse el a munkafolyamatot, és nehezítse meg termékforgalmunkat, ennek megértése jeléül kaptuk ez a szép helyiséget.”

Pannon RTV/Hoffmann Artúr

A helyiséget az újvidéki városvezetés biztosította az egyesület számára. A bemutatón jelen volt Miloš Vučević, Újvidék város polgármestere is. „Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen épület helyet kapott itt, Újvidéken. Büszke vagyok arra is, hogy ilyen nők élnek Vajdaságban, hogy talpraesett, csodálatos nők élnek Szerbiában, akik óvják Szerbia alapvető értékeit. A nők szerepe a stabilitás megőrzése érdekében mindig túlmutatott a férfiakén.”

Oktató jellegű programokat is szerveznek majd nők és gyermekek számára egyaránt a Duna utcában.

kézimunka
eladás
vásárlás
Újvidék
Mi Örökségünk
kézimunkázás
helyiség
városvezetés
Miloš Vučević

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű