Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kibővítik a Bajai úti temetőt

2018.04.09
14:15
2018.04.09
16:50
Forrás
Pannon RTV
Egyre nagyobb gondot okoz a Bajai úti temetőben a temetkezésre szolgáló hely hiánya. Idén a tervek szerint több hektárral bővítik majd a temetőt.

A jövőben növelni szeretnék a Bajai úti temető városhoz tartozó részét. A tervek szerint 10 hektárral szeretnék növelni a temető nagyságát. Ez azt jelenti, hogy egészen a Frana Supila utcáig fog kiterjedni.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az évek alatt egyre nagyobb problémát jelent a helyhiány a bajai temetőben. A népszerű temetkezési helyen a sírok szorosan egymás mellett helyezkednek el, de még így is kevés a hely. A bővítést abban az esetben kezdik meg, ha a Városi Képviselő-testület elfogadja a temetés bővítéséről szóló részletes szabályozási tervet, amelyet már kidolgoztak.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Vesna Prćić, igazgató, Temetkezési KKV, Szabadka: „Több mint hat éve dolgozunk a probléma megoldásán. A temetkezésre álló szabad hely hiánya a Bajai úti temetőben eléggé nyilvánvaló gond. Az emberek emlékezhetnek arra, amikor sírhelyeket kellett lerombolni, hogy ilyen módon jussunk szabad helyhez. Most elérkezett a kedvező pillanat, hogy kibővítsük a szomszédos telekkel.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A tervek szerint a temetőben egy parkot, kolumbáriumot, vagyis urnatartót, siratóhelyet valamint egy csaknem száz férőhelyes parkolót is is kialakítanak, hamvasztó azonban nem lesz - nyilatkozta a közvállalat igazgatója.

Bajai úti temető
Szabadka

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű