Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Kinevezték a helyi választási bizottságot Szabadkán

2022.02.11
12:17
2022.02.11
16:13
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett Szabadka Város Képviselő-testülete. Egyhangúlag fogadták el az egyetlen napirendi pontot, a helyi választási bizottság kinevezését.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A testület elnöke Nenad Kozomora, az elnökhelyettes pedig Siplika Zoltán lett. A pártok közötti leosztás szerint a Szerb Haladó Pártnak 10 helye lesz, a VMSZ-nek 7, a Szerbiai Szocialista Pártnak 1, a Vajdasági Frontnak 1, a Szabadka Polgári Mozgalma frakciónak 1, a Bácskai Bunyevácok Szövetségének és az orosz pártnak 1-1 taghelyettese lesz a szabadkai választási bizottságban.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Veljko Vojnić, szabadkai önkormányzati frakcióvezető, SZHP: „A helyi választási bizottság csaknem ugyanaz maradt, mint az előző összetételben. Az újdonság csak annyi, hogy azok a pártok, elsősorban az ellenzék, amelyeknek nincs frakciójuk, most jelölhettek tagot a választási bizottságba.”

Szabadka
VKT
rendkívüli ülés
helyi választási bizottság
kinevezés
Veljko Vojnić

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.