Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kiosztották az Októberi Díjakat és a Novemberi Okleveleket Újvidéken

2021.10.23
14:33
2021.10.23
16:37
Forrás
Pannon RTV
Az Októberi Díjat olyan személyeknek ítélik oda, akik nagyban hozzájárultak a város gazdaságának és művelődésének fellendítéséhez.
Pannon RTV

Idén az újvidéki Pavla Savić Műszaki Középiskola, a nemrég elhunyt Jaroslav Pap fotóriporter és Borislav Perić asztaliteniszező-paralimpikon kapta.

A Novemberi Oklevelet pedig azok kapják, akik a demokratikus hagyományok ápolásáért és a város szabad szellemiségének fejlesztéséért tettek sokat. A díjazottak az újvidéki vöröskereszt, a Városi Távfűtő Művek közvállalat, az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés alapítója Marko Trifković, a Stúdió 61 gobelineket készítő intézmény és az Örömteli Gyermekkor óvoda.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Kívánom a díjazottaknak és mindannyiunknak, hogy továbbra is kivételes eredményeket érjünk el, hogy a díjazottak kimeríthetetlen energiával buzdítsanak minket is arra, hogy még jobbak legyünk, hogy kövessük őket, hogy együtt álmodjunk nagy álmokat, és ne szégyelljük azokat, hogy még nagyobb dolgokat érjünk el, nagyobb tetteket vigyünk véghez Újvidékünkért, a szabadelvű városunkért, a hősök városáért. Mi újvidékiek együtt, mint egy nagy család, mi mindig büszkék leszünk, mindig emlékezni fogunk őseinkre, akik szabadságot hoztak Újvidéknek.”

Októberi Díj
Novemberi Oklevél
Újvidék

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű