Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kishegyes községben is gondoskodnak a beteg, idős személyekről

2020-03-26
10:00
2020-03-26
11:14
Forrás
Pannon RTV
Kishegyes községben a Caritas által működtetett falugondnoki és házi betegápolási szolgálat gondoskodik az idős, beteg személyekről.

A rendkívüli állapot bevezetése némileg átalakította a működésüket, de egyelőre - a Vöröskereszttel együttműködve - el tudják látni a rászorulókat a községben - mondta a kishegyesi falugondnoki szolgálat koordinátora és a községi tanács szociális ügyekkel megbízott tanácstagja. Lukács Klára hozzátette: az önkormányzat is létrehozott egy csoportot, amely informálja a lakosságot a rendkívüli állapottal kapcsolatos tudnivalókról, valamint megszervezi a segítségnyújtást a rászorulóknak.

Lukács Klára, községi tanács szociális ügyekkel megbízott tanácstagja, Kishegyes: „A falugondnokok most felkeresik azokat az idős lakosokat, akik izolálva vannak a saját lakóhelyükön, és megteszik azokat a szolgáltatásokat, amikre szükség van. A házi betegápolás lánytagjai végeztek takarítást is, meg egészségügyi szolgáltatást is. Most az úgymond generális takarítások elmaradtak, tehát amit halaszthatunk, azt most halasztjuk.”

Kishegyes
falugondnok
Caritas
idős
beteg
betegápolási szolgálat
rendkívüli állapot

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.