Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Kishomokon megnyílt az új faluház

2017.12.27
18:52
2017.12.27
19:14
Forrás
Pannon RTV
A régi fabarakk helyett az egykori iskola épületét, amely több évig üzlethelyiségként is működött, most másfél millió dinárból sikerült felújítani.

Kishomoknak összesen 130 lakosa van, így a martonosi helyi közösséghez tartozik. A tavaly újra bevezetett helyi járulékból újult meg a Faluház. Sors Endre, kishomoki képviselő, Martonos HK: „Kihasználjuk sok mindenre, mivel volt nekünk egy fabarakkunk, amit valamikor a tejgyártól kaptunk. Az már annyira tönkrement, hogy használhatatlan, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a régi iskolát, mivel tényleg régi iskola, hogy ne menjen tönkre, felújítjuk a falu népének. Van tizenvalahány gyerek, és ők legalább valahova el tudnak menni.”

Pannon RTV/Lőrincz Attila

Az épület teljes felújítása mellett a tetőszerkezetet is kicserélték, amelyet a martonosi helyi közösség épületéből kimaradt tetőcserepekkel fedtek le. Horváth Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Ez több éves összekuporgatott helyi járulékból van megvalósítva. Mivel Martonoson a lakosságnak köszönhetően tavaly újra megszavazták a helyi járulékot, abból a munkálatokat végeztük, a többit pedig a helyi közösség. A torony adóból és helyi járulékokból befolyt összegből vettünk meg az anyagot, tehát körülbelül olyan másfél millió dinárból lett megvalósítva, ami a hátam mögött látszik.”

A felújítást a martonosi és kishomoki polgárok mellett a martonosi helyi közösség és Magyarkanizsa önkormányzata támogatta.

Kishomok
faluház
Martonos
Sors Endre
Horváth Gergely

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű