Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kívül-belül megújult az oromhegyesi egészségügyi rendelő

2020-06-03
12:46
2020-06-03
18:31
Forrás
Pannon RTV
A 282 négyzetméteres épület felújítását az energetikai minisztérium és a magyarkanizsai önkormányzat támogatta.

Még február elején megkezdődtek a felújítási munkálatok az oromhegyesi egészségügyi rendelő épületén. Nyílászárókat cseréltek, elvégezték a külső hőszigetelést, továbbá teljesen új fűtési rendszert kapott az épület, kicserélték a belső elektromos vezetékeket is, és kimeszelték a falakat. Emellett a mozgáskorlátozottak számára feljárót alakítottak ki.

Gyólai Karolina, a magyarkanizsai Egészségház igazgatója elmondta: „Maximálisan biztosítani fogjuk az embereknek az egészségügyi ellátást, mind az általános osztályon, mind a fogászaton, mind a gyerekosztály szolgáltatásában. Kétszer-háromszor havonta ki fognak járni ide újra a gyermekszakorvosok. Emellett mondhatom, hogy javult a betegek ellátásának minősége és a munkakörülmény is.”

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az oromhegyesi a harmadik teljesen felújított egészségügyi intézmény a községben, Kispiac és Horgos után: „Ez egy 19 millió dináros beruházás, amiből több mint 13 millió dinárt az energetikai minisztérium és 5,5 millió dinárt az önkormányzat biztosított. Természetesen hozzátartozik a történethez, hogy anélkül, hogy itt szó szerint segítséget adott volna, egyrészről nekünk a Vodovod a közvállalatunk, másrészről a helyi közösség, harmadrészről pedig az orvosok és a nővérek, akik itt dolgoznak, nagyon nehezen tudtunk volna ezt a projektet ennyire jól megvalósítani és kivitelezni.”

A polgármester hozzátette, hogy a további tervek között szerepel a magyarkanizsai Egészségház felújítása is.

Magyarkanizsa
Oromhegyes
egészségház
egészségügyi rendelő
Fejsztámer Róbert
Gyólai Karolina
felújítás

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.