Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kívül-belül megújult az oromhegyesi egészségügyi rendelő

2020.06.03
12:46
2020.06.03
18:31
Forrás
Pannon RTV
A 282 négyzetméteres épület felújítását az energetikai minisztérium és a magyarkanizsai önkormányzat támogatta.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Még február elején megkezdődtek a felújítási munkálatok az oromhegyesi egészségügyi rendelő épületén. Nyílászárókat cseréltek, elvégezték a külső hőszigetelést, továbbá teljesen új fűtési rendszert kapott az épület, kicserélték a belső elektromos vezetékeket is, és kimeszelték a falakat. Emellett a mozgáskorlátozottak számára feljárót alakítottak ki.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Gyólai Karolina, a magyarkanizsai Egészségház igazgatója elmondta: „Maximálisan biztosítani fogjuk az embereknek az egészségügyi ellátást, mind az általános osztályon, mind a fogászaton, mind a gyerekosztály szolgáltatásában. Kétszer-háromszor havonta ki fognak járni ide újra a gyermekszakorvosok. Emellett mondhatom, hogy javult a betegek ellátásának minősége és a munkakörülmény is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az oromhegyesi a harmadik teljesen felújított egészségügyi intézmény a községben, Kispiac és Horgos után: „Ez egy 19 millió dináros beruházás, amiből több mint 13 millió dinárt az energetikai minisztérium és 5,5 millió dinárt az önkormányzat biztosított. Természetesen hozzátartozik a történethez, hogy anélkül, hogy itt szó szerint segítséget adott volna, egyrészről nekünk a Vodovod a közvállalatunk, másrészről a helyi közösség, harmadrészről pedig az orvosok és a nővérek, akik itt dolgoznak, nagyon nehezen tudtunk volna ezt a projektet ennyire jól megvalósítani és kivitelezni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A polgármester hozzátette, hogy a további tervek között szerepel a magyarkanizsai Egészségház felújítása is.

Magyarkanizsa
Oromhegyes
egészségház
egészségügyi rendelő
Fejsztámer Róbert
felújítás

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.