Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Kívül-belül megújul(t) a Testvériség iskola Óbecsén

2021.07.07
16:38
2021.07.07
20:39
Forrás
Pannon RTV
Több mint kétmillió dinár értékben vásárolhatott különféle tan- és egyéb eszközöket az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola. A kisegítő tanintézményt a Bethlen Gábor Alap és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.
Pannon RTV/Rácz László

A tartományi oktatási titkárságnak köszönhetően a nyáron a központi iskolaépület szigetelését is elvégzik.

Konténeres mobiltanterem áll az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola kertjében. A korszerűen felszerelt új konténert elsősorban az iskola kertésztanulói fogják használni, ha a kertben töltött gyakorlati órákat megzavarja a rossz idő.

Csonka Róbert, szaktanár, Testvériség Általános és Középiskola, Óbecse: „Majd a következőkben bizonyos szaktárgyakat is itt fogunk tartani, hogy azonnal itt, a helyszínen meg is tudjuk mutatni akár a betegségeket, akár a gyógynövényeket, akár a dísznövényeket.”

Pannon RTV/Rácz László

A Bethlen Gábor Alap támogatásával és a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével új kapuja is lett az iskolának, de a 2.280.000 dinárból másra is futotta. Az új eszközöket Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának az elnöke is megtekintette.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Az elmúlt néhány évben megkülönböztetett figyelmet szentelünk a speciális iskoláknak, azok támogatásának. Itt Óbecsén egy nagyon szerencsés alkalom hozott össze bennünket, hiszen olyan fejlesztésekben tudtunk közreműködni - egy konténer kialakításában, speciális székek vásárlásában, más taneszköz segítésében – amelyeknek köszönhetően az életet egy kicsit könnyebbé tudjuk tenni a gyermekek és a pedagógusok számára.”

Az elmúlt két évben 3,5 millió dinárral támogatta a Magyar Nemzeti Tanács ezt az iskolát, ahol őszre 108 diák kezdi majd meg a tanulmányait.

Horváth Zoltán, igazgató, Testvériség Általános és Középiskola, Óbecse: „Megígérték, hogy a lehetőségekhez képest továbbra is támogatni fognak bennünket. Nagyon sok eszközre van még szükségünk, tulajdonképpen az oktatási rendszernek a peremére kerültünk. Nagyon specifikus eszközökre van szükségünk, ami nagy összegbe kerül, és fokozatosan szeretnénk az iskolába ezeket az eszközöket beszerezni.”

A tartományi oktatási titkárság 2.670.000 dináros támogatásával a nyáron a Dositej utcai iskolaépület szigetelését is elvégzik.

Bratstvo
Bratstvo Általános és Középiskola
Óbecse
kisegítő
tanintézmény
Magyar Nemzeti Tanács
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
mobiltanterem

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.