Ugrás a tartalomra
Pixabay

Klímavédelmi akciótervet készít Zombor

2019.11.21
07:57
Forrás
Vajdasági RTV
Szerződést írt alá a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorításáról Zombor városa és a Globális Zöld Növekedési Intézet budapesti irodája.

A nyugat-bácskai város az egyik első olyan település Szerbiában, ahol akciótervet dolgoznak ki a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. Mindez összhangban van azzal a dokumentummal, amelyet az idén fogadott el a kormány a városok fejlesztéséről - mondják az illetékesek. Felmérik Zombor éghajlatváltozással kapcsolatos ellenálló képességét. Megnézik, hogy milyen kibocsátás-csökkentési lehetőségek vannak, és felmérik, hogy milyen projekteket tudnak azonosítani, és ezeket a projekteket milyen finanszírozási rendszerben tudják megvalósítani.

klímavédelem
klímavédelmi akcióterv
Zombor
Globális Zöld Növekedési Intézet
szén-dioxid-kibocsátás

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.