Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kóbor kutyákat is megviseli a téli időszak

2020.12.06
09:49
2020.12.06
15:32
Forrás
Pannon RTV
Egyre több kóbor kutyáról visel gondot a zentai Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete. Minden utcára került ebet azonban ők sem tudnak befogadni, mivel helyszűkével küzdenek, emellett pedig az élelem biztosítása sem egyszerű feladat.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A téli időszak az utcán rekedt állatoknak is nehezebb, így rájuk is oda kell figyelni.

Közel 45 védence van most az egyesületnek, akiket - állandó telephely hiányában - ideiglenes befogadóknál helyeznek el. A táp mellett a legnagyobb segítséget télen a szalmaadomány jelenti számukra, hiszen ezt sokkal jobb a kutyák házába tenni, mint egy takarót vagy szivacsot. Sajnos a Lajka - hely hiány miatt - nem tud minden állatot befogadni, azonban az utcán kóborló kutyáknak bárki segíthet. Pető Beáta, alelnök, Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete, Zenta: „Nyilván nekik is a téli időszakban a legfontosabb, hogy rendszeresen kapjanak enni. Ha valaki tesz ki a háza elé kutyatápot, az nagy segítség. Illetve vizet, az is nagyon fontos, hiszen ilyenkor nehezebben találnak, mert minden megfagy, esetleg csak a hó alatt. Szóval ilyenkor is nagyon fontos, hogy kapjanak vizet. A hó nem elég, hogy a vízszükségletet pótolja.”

Beáta elmondta, hogy mindemellett nagy segítség, ha szalmával bélelt, és nejlonnal bevont dobozokat helyezünk ki az utcára, ahova el tudnak bújni a kóbor kutyák az eső és a hó elől.

Zenta
Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete
kutya
téli időszak
tél
élelem
víz
kóbor kutya

Most

16:19, Frissítve: 16:34

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!