Ugrás a tartalomra
vkt
Pannon RTV/Szalai Adrián

A költségvetés és az ésszerűsítés váltott ki vitát a szabadkai képviselő-testület ülésén

2017-11-16
17:55
2017-11-16
18:20
Forrás
Pannon RTV
A Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakcióvezetője szerint nem megfelelő módon használták fel a kiszabott pénzösszegeket egy-egy projekt megvalósítására. A Szerb Haladó Párt ezt visszautasította.

A Vajdasági Magyar Szövetség pedig úgy reagált, az idei költségvetés a kellő ütemben valósult meg, sőt a tavalyihoz képest a mostani tervekből több valósult meg.

Maglai

Már az első napirendi pontok éles vitát váltottak ki az ülésteremben. A Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakció szerint nem kellőképpen valósult meg a 2017-es évi költségvetés. Maglai Jenő, frakcióvezető, Mozgalom a Polgári Szabadkáért: „Azok a fontos projektek, amelyek a város szempontjából, a jövője szempontjából fontosak lennének, rendre nem lettek megvalósítva. Óriási pénzekről van szó, például a Népszínház építésére több, mint 300 millió dinárt kapott a város, de egy dinárt nem sikerült elkölteni, illetve megvalósítani a projektumon, habár 2016 ősze óta dolgoznak rajta.”

A Vajdasági Magyar Szövetség nem vett részt a vitában. Szabadka Város tervezett költségvetése a 2017-es évre valamivel több, mint hat milliárd dinár volt. Ezt februárban fogadta el a képviselő-testület - mondta Nágel János. A VMSZ frakcióvezetője hozzátette, ebből az elképzelések az elmúlt kilenc hónapban négymilliárd dináros összegben valósultak meg. A második napirendi pont alatt módosították az idei költségvetést, 550 millió dinárral csökkentették. Nágel János, önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „Nem azért, mert valamelyik projektum ki lett hagyva, vagy nem valósulnak meg, hanem pontosan meg van indokolva az anyagban, hogy ez miért történt. Azért történt meg, mert a Népszínház hetedik fázisának a befejezése, csak a befejezése, áttolódik a következő évre, amikor a kifizetés történik. Ugyanez vonatkozik a Vegyészeti Középiskolára is és még más projektumokra, amelyek Palicsra vonatkoznak, mint a nagy terasz építése, vagy a nyári színpad kiépítése.”

Bogdan Laban

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere kijelentette, elégedettek az eddig megvalósított tervekkel. „A köztársaságtól és a tartománytól érkező bevétel folyamatos. Ki kell emelnem, amire egy megjegyzés is volt, hogy a realizáció folyamatban van. Természetes, hogy egy rész ki van fizetve, a véghezvitt esetekben, a másik része pedig a jövő év elején kerül kifizetésre.

Másik fontos tételként a határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező önkormányzati alkalmazottak maximális létszámának meghatározása szerepelt a napirenden. Ez érinti a helyi közösségben dolgozó titkárokat is, ugyanis egyes helyeken megszüntetik ezt az állást. A témáról részletesebben a Pannon Televízió Közügyek című műsorában hallhatnak.

Szabadka
képviselő testület
költségvetés
Maglai Jenő
Bogdan Laban
Nágel János

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.