Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A költségvetés és a hulladékkezelés a zentai KKT napirendjén

2021.11.29
12:45
2021.11.29
16:14
Forrás
Pannon RTV
A tegnap elhunyt Szűgyi Imre tanácstag tiszteletére egy perces néma csenddel vette kezdetét a zentai Községi Képviselő-testület mai ülése.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ülés főbb pontjai a költségvetés megvitatása, illetve annak módosítása volt. Idéntől egy konzervatívabb költségvetési tervezési mód lépett életbe Szerbiában, amit a Pénzügyminisztérium állandó felügyelet alatt tart. Zentán mindez nem jelent túl nagy változást a költségvetés összeállításában, máshol viszont ez drasztikusabb változtatásokat igényel - hangzott el a KKT-n.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ülésen elfogadták a Regionális Hulladékkezelő Vállalat tavalyi jelentését, valamint az idei évi két költségvetés-módosítását is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztantity Szebasztián gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Már 3 éve a zentai hulladékot Békovára szállítják, az elsődleges válogatás után, amit a zentai válogatóállomáson végeznek. Az is várható, hogy év végéig megérkeznek a szemétszállító autók, amelyek a zentai szemétbegyűjtést fogják könnyebbé tenni, hiszen a mostani autóink több mint 30 évesek és lassan alkatrészt se lehet hozzájuk vásárolni Szerbia területén. Nagyon fontos azt elmondani, hogy a jövő évtől elindul a polgárok edukációja a szelektív szemétgyűjtés kapcsán és valószínűleg a szelektív szemétgyűjtéshez elrendelt kék színű szemeteskukákat is ki tudjuk majd osztani.”

kkt
Községi Képviselő-testület
Zenta
Sztantity Szebasztián

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű