Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A költségvetés és a hulladékkezelés a zentai KKT napirendjén

2021.11.29
12:45
2021.11.29
16:14
Forrás
Pannon RTV
A tegnap elhunyt Szűgyi Imre tanácstag tiszteletére egy perces néma csenddel vette kezdetét a zentai Községi Képviselő-testület mai ülése.

Az ülés főbb pontjai a költségvetés megvitatása, illetve annak módosítása volt. Idéntől egy konzervatívabb költségvetési tervezési mód lépett életbe Szerbiában, amit a Pénzügyminisztérium állandó felügyelet alatt tart. Zentán mindez nem jelent túl nagy változást a költségvetés összeállításában, máshol viszont ez drasztikusabb változtatásokat igényel - hangzott el a KKT-n.

Az ülésen elfogadták a Regionális Hulladékkezelő Vállalat tavalyi jelentését, valamint az idei évi két költségvetés-módosítását is.

Sztantity Szebasztián gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Már 3 éve a zentai hulladékot Békovára szállítják, az elsődleges válogatás után, amit a zentai válogatóállomáson végeznek. Az is várható, hogy év végéig megérkeznek a szemétszállító autók, amelyek a zentai szemétbegyűjtést fogják könnyebbé tenni, hiszen a mostani autóink több mint 30 évesek és lassan alkatrészt se lehet hozzájuk vásárolni Szerbia területén. Nagyon fontos azt elmondani, hogy a jövő évtől elindul a polgárok edukációja a szelektív szemétgyűjtés kapcsán és valószínűleg a szelektív szemétgyűjtéshez elrendelt kék színű szemeteskukákat is ki tudjuk majd osztani.”

kkt
Községi Képviselő-testület
Zenta
Sztantity Szebasztián

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű