Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A költségvetés és a hulladékkezelés a zentai KKT napirendjén

2021.11.29
12:45
2021.11.29
16:14
Forrás
Pannon RTV
A tegnap elhunyt Szűgyi Imre tanácstag tiszteletére egy perces néma csenddel vette kezdetét a zentai Községi Képviselő-testület mai ülése.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ülés főbb pontjai a költségvetés megvitatása, illetve annak módosítása volt. Idéntől egy konzervatívabb költségvetési tervezési mód lépett életbe Szerbiában, amit a Pénzügyminisztérium állandó felügyelet alatt tart. Zentán mindez nem jelent túl nagy változást a költségvetés összeállításában, máshol viszont ez drasztikusabb változtatásokat igényel - hangzott el a KKT-n.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ülésen elfogadták a Regionális Hulladékkezelő Vállalat tavalyi jelentését, valamint az idei évi két költségvetés-módosítását is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztantity Szebasztián gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Már 3 éve a zentai hulladékot Békovára szállítják, az elsődleges válogatás után, amit a zentai válogatóállomáson végeznek. Az is várható, hogy év végéig megérkeznek a szemétszállító autók, amelyek a zentai szemétbegyűjtést fogják könnyebbé tenni, hiszen a mostani autóink több mint 30 évesek és lassan alkatrészt se lehet hozzájuk vásárolni Szerbia területén. Nagyon fontos azt elmondani, hogy a jövő évtől elindul a polgárok edukációja a szelektív szemétgyűjtés kapcsán és valószínűleg a szelektív szemétgyűjtéshez elrendelt kék színű szemeteskukákat is ki tudjuk majd osztani.”

kkt
Községi Képviselő-testület
Zenta
Sztantity Szebasztián

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.