Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A költségvetés módosításáról döntött a zentai KKT

2018-07-18
17:51
2018-07-18
18:11
Forrás
Pannon RTV
200 millió dinár értékben épül új hőtelep Zentán és 30 millió dinár értékben fordítanak eszközöket a városon belüli utak és a városon kívüli dűlő utak karbantartására.

A zentai Községi Képviselő-testület keddi ülésén döntöttek a 2018-as költségvetés módosításáról. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették az illetékesek a nyilvánossággal.

A keddi testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a 2018-as évi költségvetés volt, hiszen több ponton is változások történtek.

Rácz Szabó Márta, zentai önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „A legfontosabb módosítás az új projektumok beépítése volt a költségvetésbe. Utána pedig az óvodának egy meghatározott, több mint 5 milliós összegnek a beépítése, ami tovább nem az óvodába fog beérkezni, hanem a községbe, valamint az összes költségvetés használónak a számláinak kiegyenlítése a költségekkel.”

Az idei költségvetésben több nagyobb összegű beruházás is szerepel. Köztük az új hőtelep kiépítése, amelynek értéke több, mint 200 millió dinár. Emellett a városon belüli utak és a városon kívüli dűlő utak karbantartására fordított eszközök is kiemelkedőek a költségvetésben.

Stojkov Igor, titkár, KKT, Zenta: „A második kiemelkedő beruházás a közlekedési útvonalak, a Kertész és a Csuka Zoltán utcák aszfaltozása. Ez a beruházás kb. 30 millió dinár összegű, amelyből 24 millió dinárt biztosít Vajdaság Autonómia Tartomány Nagyberuházási Alapja, a község pedig közel 6,5 millió dinárt biztosít.”

A Községi Képviselő-testület az ülésen elfogadta az új turisztikai fejlesztési programot. Ez azt taglalja, hogy Zenta Községnek milyen lehetőségei vannak turisztikai szempontból, és ezt hogyan tudják kihasználni. Az egyik legfontosabb pontja a zentai csata, mint brand kiépítése.

Sztantity Szebasztián, zentai önkormányzati képviselő, VMSZ: „Azt láthatjuk minden évben a város napi ünnepségeken, hogy már útnak indult a borral, és az Almási cukrászdában kapható csokoládéval, vagy a Reél Chocolate-nál akár kapható zentai csata csokoládéval is. Emellett a testvérvárosunk támogatásával létrejött állandó tárlat is, ami a kilátóban tekinthető meg, és szintén a zentai csata témáját vette alapul.”

Az idegenforgalmi fejlesztési program továbbá nagy hangsúlyt fordít az évi szinten megtartott fesztiválokra is. Az illetékesek elmondták, a már meglévő kút felhasználási lehetőségeit is belefoglalták ebbe a programba.

Zenta
Községi Képviselő-testület
költségvetés
Rácz Szabó Márta
Stojkov Igor
Sztantity Szebasztián

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.