Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A költségvetés módosításáról döntött a zentai KKT

2018-07-18
17:51
2018-07-18
18:11
Forrás
Pannon RTV
200 millió dinár értékben épül új hőtelep Zentán és 30 millió dinár értékben fordítanak eszközöket a városon belüli utak és a városon kívüli dűlő utak karbantartására.

A zentai Községi Képviselő-testület keddi ülésén döntöttek a 2018-as költségvetés módosításáról. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették az illetékesek a nyilvánossággal.

A keddi testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a 2018-as évi költségvetés volt, hiszen több ponton is változások történtek.

Rácz Szabó Márta, zentai önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „A legfontosabb módosítás az új projektumok beépítése volt a költségvetésbe. Utána pedig az óvodának egy meghatározott, több mint 5 milliós összegnek a beépítése, ami tovább nem az óvodába fog beérkezni, hanem a községbe, valamint az összes költségvetés használónak a számláinak kiegyenlítése a költségekkel.”

Az idei költségvetésben több nagyobb összegű beruházás is szerepel. Köztük az új hőtelep kiépítése, amelynek értéke több, mint 200 millió dinár. Emellett a városon belüli utak és a városon kívüli dűlő utak karbantartására fordított eszközök is kiemelkedőek a költségvetésben.

Stojkov Igor, titkár, KKT, Zenta: „A második kiemelkedő beruházás a közlekedési útvonalak, a Kertész és a Csuka Zoltán utcák aszfaltozása. Ez a beruházás kb. 30 millió dinár összegű, amelyből 24 millió dinárt biztosít Vajdaság Autonómia Tartomány Nagyberuházási Alapja, a község pedig közel 6,5 millió dinárt biztosít.”

A Községi Képviselő-testület az ülésen elfogadta az új turisztikai fejlesztési programot. Ez azt taglalja, hogy Zenta Községnek milyen lehetőségei vannak turisztikai szempontból, és ezt hogyan tudják kihasználni. Az egyik legfontosabb pontja a zentai csata, mint brand kiépítése.

Sztantity Szebasztián, zentai önkormányzati képviselő, VMSZ: „Azt láthatjuk minden évben a város napi ünnepségeken, hogy már útnak indult a borral, és az Almási cukrászdában kapható csokoládéval, vagy a Reél Chocolate-nál akár kapható zentai csata csokoládéval is. Emellett a testvérvárosunk támogatásával létrejött állandó tárlat is, ami a kilátóban tekinthető meg, és szintén a zentai csata témáját vette alapul.”

Az idegenforgalmi fejlesztési program továbbá nagy hangsúlyt fordít az évi szinten megtartott fesztiválokra is. Az illetékesek elmondták, a már meglévő kút felhasználási lehetőségeit is belefoglalták ebbe a programba.

Zenta
Községi Képviselő-testület
költségvetés
Rácz Szabó Márta
Stojkov Igor
Sztantity Szebasztián

Most

07:30, Frissítve: 07:38

Itt az afrikai meleg

Rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Egyes helyeken ma a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot is. Erős UV-sugárzás lesz napközben.
21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.