Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Konferencia a megváltozott munkaképességű emberek munkájáról

2021.11.19
12:27
2021.11.19
16:18
Forrás
Pannon RTV
Üzleti konferenciát tartottak Horgoson a megváltozott munkaképességű emberek sikeres és hosszú távú munkaerőpiaci jelenléte és feltételeik javítása érdekében.

A projekt partnerei a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, valamint a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület.

A most megszervezett üzleti konferencia célja, hogy bemutassa az intézményeknek és vállalatoknak a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásában rejlő lehetőségeket. Újvári Zsombor előadásában a közmunka projekt jelentőségét ismertette: „Visszamenőleg több évre már bevett szokás az Magyarkanizsán, hogy a Komunalac Közvállalatban, illetve több más projekthordozó intézményben megváltoztatott munkaképességű embereket foglalkoztatunk és nagyon jó tapasztalataink vannak ezekkel a munkavállalókkal.”

A konferenciákon túl kézzelfogható eredményeket is köszönhet a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ a projektnek.

Tolnai Csaba, igazgató, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Csak, hogy egyet említsek, itt Horgoson a Vasút utca 3. alatt lévő épületünk pincéjét újítottuk fel, ahol laskagomba termesztés fog majd történni, mint védett munkahely keretén belül.”

A projektnek köszönhetően a magyarkanizsai intézmény felhasználóinak egy festőkabin áll majd hamarosan a rendelkezésére.

Magyarkanizsa
Tolnai Csaba
Újvári Zsombor

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.