Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd - korábbi felvétel

Konténerszállások a külföldről érkezett karanténba kerülőknek Szabadkán

2020-03-24
18:48
Forrás
Közlemény
Ott helyezik el a fertőzésgyanús eseteket, ahol korábban a migránsok befogadóközpontja volt.

A Szerbiai Katonaság megfelelő körülményeket biztosított a szabadkai befogadóközpont területén azok számára, akik külföldről érkeztek vissza Szerbiába, és fennáll a veszélye annak, hogy megfertőződtek a koronavírussal. Erről egyébként Zoran Pašalić polgári jogvédő is meggyőződött március 22-én, amikor meglátogatta a létesítményt – tájékoztat a Védelmi Minisztérium.

Azért adtak ki közleményt, mert az elmúlt időszakban több sajtóorgánum pontatlan információt fogalmazott meg a kialakított központtal kapcsolatban.

Zoran Pašalić látogatásakor a körülményeket a szabályoknak megfelelőnek találta – teszik hozzá.

A Szerbiai Katonaság konténerszállásokat biztosított, amelyeket gázzal fűtenek, tusolókkal vannak ellátva, továbbá meleg vízzel – teszik hozzá.

A létesítményt egyébként az elmúlt időszakban több nemzetközi szervezet is ellenőrizte, ugyanis migránsok számára volt fenntartva.

Az ott tartózkodók orvosi ellátásban, háromszori étkezésben részesülnek, a katonák pedig ellenőrzik a ki- és bejárást. Hozzáteszik, összesen 100 személy fogadására alkalmas a központ.

A Szerbiai Katonaság ismét felhívja a figyelmet, hogy azok, akik ezekbe a központokba kerülnek, legyenek türelmesek és fegyelmezettek, ugyanis ez a legjobb módja annak, hogy megőrizzék saját és mások egészségét.

Szabadka
befogadóközpont
koronavírus
fertőzöttek
gyanús sz
külföldről érkezők
konténerszállás

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.