Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvállomány frissítésén dolgozik a törökkanizsai könyvtár

2021.02.08
11:32
2021.02.08
17:11
Forrás
Pannon RTV
Az év elején 176 darab magyar nyelvű könyvet kapott ajándékba a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtár.

Az intézménynek mintegy 700 aktív olvasója van, a munkatársak folyamatosan azon dolgoznak, hogy újítsák az állományt az olvasói igényeknek megfelelően.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Közel 65 ezer magyar és szerb nyelvű kötet várja az olvasókat a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtárban. Rúzsa Lívia a könyvtár egyik rendszeres látogatója elmondta, örül annak, hogy folyamatosan gyarapítják a könyvállományt. „Nagyon tele van új könyvekkel, sűrűn mikor jövök, új könyvek vannak, új a kínálat, nagyon gazdag, modern, új meglátású könyvek vannak, új íróktól, fiataloknak nagyon tudom ajánlani.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A közelmúltban 600 ezer forint értékben érkeztek könyvek az intézményhez, a magyar kormány jóvoltából, a Magyar Nemzeti Tanács közvetítésével. Romhányi Gabriella, igazgató, Branislav Nušić Népkönyvtár, Törökkanizsa: „176 könyv érkezett a könyvtárba, közöttük vannak tudományos jellegűek, szótárak, gyermek és ifjúsági irodalom, valamint felnőtt irodalom. Ezek a könyvek gyarapítják a magyar könyvállományunkat, valamint a magyar olvasók nemzeti tudatosságát és kultúráját erősítik.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyvtár számos rendezvénynek ad otthont, évente mintegy 150 programjuk van - tette hozzá az igazgató. Tavaly drasztikusan lecsökkent ez a szám a járványhelyzet miatt, így programjaik nagy részét az idei évre tették át. Kiállításokkal és könyvbemutatókkal is készülnek a látogatóknak.

Törökkanizsa
könyvtár
Branislav Nušić Népkönyvtár

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.