Ugrás a tartalomra
Építik a körforgalmat
Pannon RTV/Gualtieri Nino

Körforgalmat alakítanak ki az Újvidékről Temerin felé vezető úton

2019-04-07
10:23
2019-04-07
15:56
Forrás
Pannon RTV
A 102-es közúttal párhuzamosan egy új út, egy kiszolgáló vagyis szervizút is összeköti majd az ipari övezeteket.

A 75 millió dinár értékű befektetést a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság több mint 52 millió dinárral támogatta.

Dolgoznak a munkagépek

12 kilométer hosszan szeli át a községet az az út, amelyen napi szinten mintegy 12.000 jármű halad át. A helyi közlekedésbiztonsági tanács adatai szerint a nappali órákban legkevesebb 1.500 jármű közlekedik ezen a vonalon. A temeriniek már évtizedek óta várják a kerülőút kiépítését. Kovács Róbert, Temerin: „Ezen az útszakaszon nőttem fel és laktam, és szemtanúja voltam regeteg nyergesvontató balesetnek. Szerintem így tudnánk csökkenteni, ezzel a kerülőút megépülésével tudnánk befolyásolni azt, hogy ezek a nagy balesetek megszűnjönek a településen.”

Az új településrendezési tervek alapján az épülő körforgalom lehetőséget biztosít a kerülőút megépítésére is.

A körforgalom helye

A Temerint és Újvidéket összekötő út mellett három nagy ipari övezet is van. A 38-as, a 39-es és a 8-as ipari övezet területei egyelőre kihasználatlanul állnak. A befektetők a szervizút nélkül nem tudnak rácsatlakozni a közútra.

Épül a szervizút is

A körforgalom és a szervizút, vagyis az ipari övezetek mellett vezető út kiépítése elsősorban a helyi gazdaság fellendítését szolgálja. Most azt a csaknem 700 méteres szakaszt építik, amely a 20 hektárnyi 38-as és 39-es ipari zónát köti össze a közúttal. Ezeket a területeket már felvásárolták a befektetők, de a 8-as övezet 100 hektárnyi területéhez vezető út még kiépítésre vár. Nikola Ember, alpolgármester, Temerin: „Ki kell emelnem, hogy a 38-as, a 39-es és a 8-as ipari övezetnek kiváló az elhelyezkedése, ugyanis csak 8 kilométerre vannak az Újvidék-Belgrád autópályától, és mintegy 12-15 kilométerre a tartomány adminisztratív központjától.”

A közeljövőben a temerini önkormányzat az óbecsei és a zsablyai községgel közösen pályázna az Újvidék felé vezető út kiszélesítésére és a kerülőút megépítésére – tette hozzá az alpolgármester.

Újvidék
Temerin
körforgalom
szervizút

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.