Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Körmöci Károlyra emlékeztek

2021.09.23
17:06
2021.09.23
19:55
Forrás
Pannon RTV
Körmöci Károly, Magyarkanizsa egykori polgármesterének emlékére gyászülést tartottak a Tisza-parti településen.

Körmöci Károly 2004 és 2008 között volt Magyarkanizsa első embere. Ez idő alatt számos fejlesztést és beruházást sikerült megvalósítania a község területén.

Pannon RTV

Egyperces néma csenddel vette kezdetét a megemlékezés a magyarkanizsai városházán. Ezt követően Vranić Váradi Lívia protokollügyi és tájékoztatási megbízott ismertette Körmöci Károly egykori magyarkanizsai polgármester életét.

Ezután Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester emlékezett vissza Körmöci Károlyra, aki négy évig irányította a Tisza-parti községet. „Az a 3-4 év, amikor közösen politizáltunk itt, az önkormányzatban, és az azt követő 8-9 év, amikor a közéletben közösen együttműködtünk, olyan ötleteket, táptalajt, irányvonalat, gondolkodásmódot tudott átültetni belém is, ami - úgy gondolom - a mai napig meghatározza a tevékenységemet.”

Pannon RTV

Körmöci Károly 2015-től a magyarkanizsai Községi Nyugdíjas Egyesület elnöki posztját is ellátta. A gyászülésen a mostani elnök, Bálint István emlékezett meg róla. „Aki őt ismerte, az tudhatja, hogy milyen nagy szorgalommal, aggódással és odaadással lépett fel abban az esetben, ha valamelyik nyugdíjas tőle tanácsot kért, véleményt kért. Mindenkit meghallgatott, mindenkinek segíteni igyekezett. Hiányát az egyesület nagyon sokáig meg fogja érezni.”

Körmöci Károly temetése pénteken 11 órakor lesz a magyarkanizsai Nagytemetőben.

Körmöci Károly
emlékezés
gyászülés
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:18, Frissítve: 16:32

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű