Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Környezetvédelmi előadás Adán

2019-06-07
09:19
2019-06-07
17:58
Forrás
Pannon RTV
Szakmai előadást és beszélgetést tartottak Adán a környezetvédelem világnapja alkalmából. Budapestről érkező vendégek meséltek a náluk alkalmazott módszerekről.

Szó volt például a környezettudatos mezőgazdaságról és arról is, hogyan lehet a gyerekekkel már fiatal korban megismertetni és megszerettetni a témát. A találkozó részeként az iskolában a felső osztályosok meghatározott témára készítettek prezentációt, amit a zsűri értékelt. A legjobb előadásokat megjutalmazták.

Gulya Nikoletta, pedagógus, Budapest: „Földrajz szakos tanárként szakmailag is nagyon fontosnak tartom ezt a témát, illetve természetesen, azért, mert anyaként a gyermekem jövőjét szem előtt tartva szintén nagyon fontosnak tartom ezt a kérdéskört.”

Ada
környezetvádelem

Most

11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű