Ugrás a tartalomra
Pixabay/umutavci

Környezetvédelmi pályázat Szabadkán

2023.03.22
14:15
2023.03.22
17:00
Forrás
Pannon RTV
Egy hónapig lehet átadni a projekteket. A keretösszeg félmillió dinárral nagyobb, mint tavaly.

A nagy érdeklődés miatt lett nagyobb a keretösszeg a környezetvédelemmel foglalkozó szabadkai civilszervezeteknek szóló pályázaton. A mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárságon április 24-e 14 óráig fogadják a pályázatokat.

Ahogyan az előző három évben is, a pályázati kiírás most is több területet ölel fel. Az egyesületek a légszennyezés megelőzése, a tudatos hulladékgazdálkodás, a város területén található természeti értékek és a biológiai sokszínűség megőrzésére irányuló projektekkel pályázhatnak. Sőt, olyan aktivitásokat is támogatnak, amelyek erősítik a környezettudatosságot és népszerűsítik a környezetvédelmet a polgárok körében. Bognár Pásztor Hajnalka, mezőgazdasági ügyekkel megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „Az előlátott összeg 3 millió, a tavalyihoz képest egy kicsit megemeltük a nagy érdeklődésre való tekintettel. Tavaly 2,5 milliót szántunk erre a célra. Az összeg most 3 millió, egy témával pályázhatnak a civil szervezetek, tehát egy projekttel. A maximális keretösszeget nem változtattuk, tehát az marad 150 ezer dinár.”

Szigorúbban bírálják majd el a beérkező pályázatokat, és megkövetelik a határidők tiszteletben tartását - hangsúlyozta Vitković Aleksandar, a szabadkai Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Titkárság titkára. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályázatokban szereplő események pontos dátumát, illetve időszakát is fel kell ezután tüntetni. „Az egyesületeknek pontosan az is a szerepük, hogy a környezettudatosságot növeljék. Az egyéni tűzhelyek rendszeres karbantartását, esetleges cseréjét ösztönözzék. Hívják fel a polgárok figyelmét arra, hogy ez miért fontos. Azután az energiatakarékosság jelentőségére hívjuk fel a figyelmet. Nagyon szép projektek vannak ezzel kapcsolatban, hogy egy-egy nyílászáróval, burkolással mennyi hőt, energiát lehet megtakarítani. Minden energiaspórolás a polgárok zsebében maradt eszközöket jelent.”

Olyan civil szervezetek jelentkezését várják, amelyek székhelye Szabadka Város területén van. Az is feltétel, hogy a pályázat kiírásáig szerepelniük kell a helyi egyesületekről szóló listán, valamint, hogy a városban elsősorban természetvédelem témakörben tevékenykedjenek. A végleges eredményeket a környezetvédelem világnapján, június 5-én hirdetik ki.

ökológia
környezetvédelem
pályázat
Szabadka
Bognár Pásztor Hajnalka
Vitković Aleksandar

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű