Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Koronavírus Szabadka: Az intenzív osztályon fekvő betegek oltatlanok

2022.02.19
07:34
Forrás
subotica.com
Dr. Slobodan Puškar, az intézmény igazgatója elmondta, viszonylag sok személy van intenzív osztályon.

Továbbra is bizonytalan a járványhelyzet Szabadkán. A helyi közkórház covid-részlegén 50 és 70 között alakul azok száma, akik a fertőzés miatt ellátásra szorulnak.

Dr. Slobodan Puškar, az intézmény igazgatója elmondta, viszonylag sok személy van intenzív osztályon. A 12 jelenleg itt kezelt beteg közül egyikük sincs beoltva, mondta a kórházigazgató.

A mostani hullám kórházi kezelés szempontjából jobban érinti az idősebb, krónikus betegségekkel rendelkező korosztályt - tette hozzá.

Slobodan Puškar
Covid
Szabadka
kórház

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.