Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Koronavírusos óvodás miatt fertőtlenítenek zentai óvodákat

2021.04.07
17:42
2021.04.07
18:35
Forrás
Pannon RTV
Pozitív lett egy zentai óvodás koronavírustesztje. A gyermek a Hófehérke Óvoda Szivárvány épületében jár nagycsoportba.

Az esetre tegnap este derült fény, az egészségügyi szakemberekkel való egyeztetést követően pedig ma azonnal evakuálták a csoportot, ahová a fertőzött kislány jár.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A zentai Hófehérke Óvodát vezető Gedošević Valéria a reggeli órákban vette fel a kapcsolatot a nagykikindai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakemberével, dr. Tatjana Pecarskival, aki azonnali evakuációt és fertőtlenítést rendelt el. De nemcsak a Szivárvány, hanem a Bóbita óvoda épületében is, ugyanis közben ott is egy fertőzöttet azonosítottak.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Gedošević Valéria, megbízott igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „A nagykikindai járványügyi szakemberrel megbeszéléseket folytattunk ezzel kapcsolatban, és azt a rendeletet hozta, hogy azonnal ki kell üríteni az épületet, és le kell fertőtleníteni az épültet. Eközben megkérdezte, hogy van-e még az intézményünkben esetleg dolgozó, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, amire én reggel 7 órakor azt mondtam, hogy tudtommal nincs. Mivel nekik már a rendszerben megjelent a jelzés, ő azt mondta, hogy de igen, és így tudtam meg, hogy a másik épületben a Makszim Gorkij óvoda épületében egy óvónőnek a tesztje pozitív lett. Erre ő azt mondta, hogy azonnal fertőtleníteni kell és ott is evakuáljuk a gyerekeket, és ezért került abban az épületben is fertőtlenítésre sor.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az óvoda megbízott igazgatója hozzátette, hogy a járványügyi szakember azt mondta, hogy amennyiben a csoport tagjai közül ketten megfertőződnek, tehát még egy újabb esetet azonosítanak, akkor az a csoport, illetve az épület is karantén alá kerülhet.

A zentai Hófehérke Óvoda Szivárvány épületébe holnap már azt a csoportot is várják, ahová az a kislány jár, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Az óvoda illetékesei azonban arra kérik a szülőket, hogy csakis abban az esetben hozzák el ebbe a csoportba a gyerekeket, ha nem tudják másképpen megoldani a felügyeletüket.

Zenta
koronavírus

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!