Ugrás a tartalomra

Korszerűsítik a zombori Műszaki Középiskolát

2020.06.04
15:51
2020.06.04
17:43
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a zombori Műszaki Középiskola tetőszerkezetének, valamint az épület külső burkolatának felújítása. A költségeket a Vajdasági Kormány állta.

A zombori Műszaki Középiskola 133 évvel ezelőtt épült. Az intézménybe több mint 800 tanuló jár.

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár: „A tartomány segítséget nyújt a felújításhoz és a felszerelés beszerzéséhez. Azt gondolom, hogy közel járunk az iskola teljes korszerűsítéséhez. Mindez hozzásegíti Zombort az oktatás és nevelés fejlesztéséhez.”

Tervben van az udvar felújítása is. Jelenleg egy új tornaterem tervdokumentációja készül.

Dušanka Golubović, Zombor polgármestere: „Elsőbbséget élvezett az épület külső burkolatának felújítása és a tetőszerkezet cseréje. A régi veszélyt jelentett a lakosokra és a tanulókra.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a további zombori fejlesztésekről is beszélt.

„Összesen 2,2 milliárd dinár befektetés történt Zombor területén az elmúlt 4 évben. Meg vagyok róla győződve, hogy látszik a közös munka eredménye. Sok munka van még hátra. Az első és legfontosabb, hogy minél több befektetőt tudjunk bevonzani, hogy munkát biztosítsunk az embereknek, valamint, hogy folytassuk a megkezdett infrastruktúra kiépítését.”

A Műszaki Középiskolán kívül felújították a bezdáni általános iskola épületét is. A községi Dr. Radivoj Simonović Közkórházat 230 millió dinár értékben a legkorszerűbb orvosi felszereléssel látták el, de eredményeket értek el az út- és csatornahálózat kiépítésében is.

Műszaki Középiskola
Zombor
felújítás
tetőszerkezet
burkolat
Vajdasági Kormány

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű