Ugrás a tartalomra
Facebook - IC/TK

Köszöntötték az év első babáit Topolyán

2021.01.05
13:06
2021.01.05
20:08
Forrás
Facebook - IC/TK
2020-ban jelentősen nőtt az újszülöttek száma Topolyán, 225 kisbaba jött világra, míg 2019-ben ez a szám 195 volt.
Facebook - IC/TK

Az első gyermek Nikola volt, aki január 2-án, 16 óra 25 perckor született a helyi szülészeten. Ugyanazon a napon 21 óra 20 perckor egy kislány is világra jött, ő a Mila nevet kapta. A harmadik baba, Sofija 3-án született meg.

Szatmári Adrián polgármester 50 ezer dinárt és virágot vitt Nikolának és szüleinek.

A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházat képviselve dr. Illés Csilla igazgató, valamint dr. Radivojka Kokotović gyermekgyógyász, a Vöröskereszt Topolyai Községi Szervezetét képviselve Budimir Marić titkár is ajándékokkal köszöntötte az év első szülöttjeit.

A járványügyi helyzetre való tekintettel idén személyesen nem látogatták meg a babákat és anyukájukat. A szülészet épülete előtt dr. Kanjevac Dudás Györgyi szülész-nőgyógyász és dr. Varga Lívia gyermekgyógyász vette át az ajándékokat.

Az orvosok elmondták, hogy a 2020-ban jelentősen nőtt az újszülöttek száma Topolyán, ugyanis 225 kisbaba jött világra, míg 2019-ben ez a szám 195 volt.

Topolya
első
baba
szülészet
Szatmári Adrián
Dr. Hadzsy János Egészségház

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű