Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

Középszállásra változtatták Szurkos nevét

2019-09-05
18:40
Forrás
VajdaságMa
Középszállásra változtatták az eddig Szurkos nevet viselő, a topolyai községhez tartozó falu nevét a Községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Mivel a Magyar Nemzeti Tanács áprilisban meghozott határozata alapján Srednji Salaš magyar elnevezését az eddigi Szurkosról Középszállásra változtatta, a község alapszabályzatában is átírták. A falu Pannónia település közvetlen közelében található és a legutóbbi népszámlálási adatok szerint 104 lakosa van. Az ülésen a községi költségvetés tételeit átcsoportosították, valamint határoztak a Komgrad kommunális közvállalat tavaly megvalósított nyereségéről is. Benyújtotta lemondását a Vajdasági Szociáldemokrata Liga képviselője, a zentagunarasi Bálint Oszkár, az elkövetkező ülések egyikén derül majd ki, hogy ki töltheti be a megüresedett helyet a 41 tagot számláló képviselő-testületben.

Középszállás
Topolya
névváltoztatás
Községi Képviselő-testület
Magyar Nemzeti Tanács

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.