Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Közlemény Danilo Kiš posztumusz díszpolgári címe kapcsán

2019-06-24
16:12
2019-06-24
16:22
Forrás
közlemény
Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így nem érdemli meg, hogy más kontextusba helyezzék.

Szabadka Város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén nagy elégedettséggel, a résztvevő képviselők egyetlen ellenszavazata és tartózkodása nélkül fogadta el a polgármester által benyújtott indítványt, amely arra vonatkozott, hogy Danilo Kišt életművéért posztumusz díszpolgári címmel tüntessék ki - áll Bunford Tivadar szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így az nem érdemli meg azt, hogy más kontextusba helyezzék. Sem az indítványozót, sem az indítványt támogatókat nem a saját, hanem a köz érdekei vezérelték, hogy helyrehozzák az igazságtalanságot és valamilyen módon törlesszék az adósságot abban az évben, amikor Danilo Kiš, egy született szabadkai halálának a 30. évfordulójára emlékeznek - áll Bunford Tivadar közleményében.

Danilo Kiš
díszpolgár
Szabadka
Bunford Tivadar

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.