Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Közlemény Danilo Kiš posztumusz díszpolgári címe kapcsán

2019-06-24
16:12
2020-02-10
19:52
Forrás
közlemény
Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így nem érdemli meg, hogy más kontextusba helyezzék.

Szabadka Város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén nagy elégedettséggel, a résztvevő képviselők egyetlen ellenszavazata és tartózkodása nélkül fogadta el a polgármester által benyújtott indítványt, amely arra vonatkozott, hogy Danilo Kišt életművéért posztumusz díszpolgári címmel tüntessék ki - áll Bunford Tivadar szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így az nem érdemli meg azt, hogy más kontextusba helyezzék. Sem az indítványozót, sem az indítványt támogatókat nem a saját, hanem a köz érdekei vezérelték, hogy helyrehozzák az igazságtalanságot és valamilyen módon törlesszék az adósságot abban az évben, amikor Danilo Kiš, egy született szabadkai halálának a 30. évfordulójára emlékeznek - áll Bunford Tivadar közleményében.

Danilo Kiš
díszpolgár
Bunford Tivadar
Szabadka

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.