Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Közlemény Danilo Kiš posztumusz díszpolgári címe kapcsán

2019-06-24
16:12
2019-06-24
16:22
Forrás
közlemény
Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így nem érdemli meg, hogy más kontextusba helyezzék.

Szabadka Város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén nagy elégedettséggel, a résztvevő képviselők egyetlen ellenszavazata és tartózkodása nélkül fogadta el a polgármester által benyújtott indítványt, amely arra vonatkozott, hogy Danilo Kišt életművéért posztumusz díszpolgári címmel tüntessék ki - áll Bunford Tivadar szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így az nem érdemli meg azt, hogy más kontextusba helyezzék. Sem az indítványozót, sem az indítványt támogatókat nem a saját, hanem a köz érdekei vezérelték, hogy helyrehozzák az igazságtalanságot és valamilyen módon törlesszék az adósságot abban az évben, amikor Danilo Kiš, egy született szabadkai halálának a 30. évfordulójára emlékeznek - áll Bunford Tivadar közleményében.

Danilo Kiš
díszpolgár
Szabadka
Bunford Tivadar

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.