Ugrás a tartalomra

Közműfejlesztések Veterniken

2019.10.25
14:04
2019.10.25
20:03
Forrás
Pannon RTV
Jelentős közműfejlesztések zajlanak az Újvidékkel szinte összenőtt Veterniken.

A mintegy 20 ezres lélekszámú településen a nyolcvanas évek közepén kezdődött el az építkezések sorozata, ám az infrastruktúra kiépítése nem haladt ilyen ütemben. Miloš Vučević ma megtekintette néhány veterniki utca aszfaltozási munkálatait. Újvidék polgármestere kilátásba helyezte óvodák és gyalogjárdák építését is.

A 2019-es esztendő első felében az Újvidékhez tartozó Veterniken 26 utca kapott új aszfaltréteget. Az év végéig a tervek szerint további 12 utcát aszfaltoznak le. A pénzügyi források biztosítva vannak és a prognózisok szerint az időjárási körülmények is kedvezni fognak a munkálatok kivitelezésének.

Miloš Vučević megérkezésekor először a helyi lakosokkal beszélgetett el. Arra volt kíváncsi, milyen problémákat kell megoldani a településen.

A veterniki polgárok elégedettek az útépítési munkálatokkal. Jovan Gužvica szerint a Putnik Vajda és a Kilenc Jugović utcákban korábban szinte lehetetlen volt közlekedni: „Foltozgatták a lyukakat, aztán a helyükön még nagyobb lyukak lettek. Tudom, amikor a kislánnyal autóval arra mentünk, kígyózva kellett hajtanom, hogy kikerüljem azokat a kátyúkat. Ez most remélem, ilyen jó marad.”

Újvidék polgármestere kilátásba helyezte a vízelvezető árkok, óvodák, járdák kiépítését is Veterniken. Kommunális beruházások szempontjából ugyanis ez a legelmaradottabb Újvidékkel szomszédos település - hangsúlyozta Miloš Vučević: „Járdákat szeretnénk itt létrehozni, mert látom, az embereknek, a gyerekeknek nincs hol gyalogolniuk. A nők nem tudnak elmenni bevásárolni meg a munkahelyükre. Panaszkodnak nekünk. Amikor itt építkeztek, nem csináltak ide járdákat. Ma, amikor aszfaltozunk, az emberek azt mondják, járdákat is akarunk. Jobb közvilágítás is kell. Biztonságosabb életkörülmények kellenek, hogy az emberek biztonságban legyenek és minőségibb életet éljenek, hogy gyermekeik gond nélkül mehessenek iskolába és haza, ne keljen sárban és porban taposniuk.”

Újvidék polgármestere arra is figyelmeztetett, hogy a közműfejlesztések csak akkor oldhatók meg hatékonyan, ha mindenki legalizálja a lakóépületét. A családi házak többsége ugyanis a 80-as évek közepétől engedély nélkül épült fel.

Újvidék
Veternik
Miloš Vučević
közműfejlesztés

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13, Frissítve: 16:45

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.

Népszerű