Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Közösségi ökoparkot hoznak létre Magyarkanizsán

2021.12.02
14:51
2021.12.02
17:24
Forrás
Pannon RTV
Az ötlettervet a helyi LandArt Egyesület dolgozta ki. Ifjúsági tartalmakat is beépítettek a projekttervbe, aminek zöldterületek kialakítása is fontos része.

Közösségi ökoparkot alakít ki Magyarkanizsán a helyi önkormányzat és a NIS Kőolajipari Részvénytársaság közös támogatásával. A Mosztár utcai játszótér, ami egyébként is ifjúsági térként szolgált, új tartalmakkal, új elemekkel bővül hamarosan.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Gödrök játszótér az elmúlt időszakban egyre népszerűbb lett Magyarkanizsán a fiatalok körében, azonban eddig nem volt lehetőség a felújítására, fejlesztésére, így viszonylag rossz állapotban van. Szűcs Dóra, Magyarkanizsa: „Egyrészt a kisebb gyerekeknek szóló elemek talán egy kicsit elavultak és némelyik rossz állapotban is van. Másrészt pedig az ifjúságnak nincs megfelelő tere itt. Igaz, hogy van néhány pad, de nincs fedett rész, a világítás sem az igazi, nincs lehetőség telefont tölteni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az ökopark ötlettervét a helyi LandArt Egyesület dolgozta ki, az igényekhez mérten. Ifjúsági tartalmakat is beépítettek a projekttervbe, emellett a meglévő játszótér is új elemekkel bővül majd, továbbá a zöldterületek kialakítása is fontos része a projektnek. Sáfrány Túrú Ágnes, elnök, LandArt Egyesület, Magyarkanizsa: „A tér alapkoncepciója a környezettudatosságra való nevelésre épül, melyhez környezetvédelmi tartalmakat is elhelyeztünk a térben. Ilyenek például a napelemmel működő okospad, vagy öko ivókút, az energiatakarékos közvilágítás beépítése, madárbarát kertrész, különféle oktató táblák elhelyezése a területen.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai önkormányzat minden évben igyekszik valamelyik ifjúsági tér létrehozását, felújítását támogatni. A 2022-es évben a NIS vállalattal karöltve a Gödrök játszótérre esett a választás. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Kijött egy közel 8,3 millió dináros projektköltség, tehát ez lett a teljes költségvetése ennek a közösségi tér fejlesztésnek. Ebből a 8,3 millió dinárból 5 milliót fog biztosítani a NIS Kőolajipari vállalat és 3,3 milliót fog biztosítani az önkormányzat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A park a tervek szerint jövő év júniusára fog majd elkészülni.

ökopark
NIS vállalat
Sáfrány Túrú Ágnes
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű