Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Központban a városrendezési tervek Újvidéken

2023.02.10
16:31
2023.02.10
19:05
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidék Város Képviselő-testületének megtartott ülésén fontos helyet foglaltak el a városrendezési tervek, amelyekből 12 is volt.

A javasolt általános szabályozási tervek között szerepelt a Temerini út és az A1 állami út sarkán lévő kereskedelmi terület, valamint a város északi részén, a DTD-csatornától északra található vegyes használatú terület terve. A részletes szabályozási tervek kidolgozásáról szóló döntési javaslatok között három péterváradi terv is szerepelt. A városi önkormányzat több mint egy milliárd 700 ezer dinárt kíván belefektetni a város infrastruktúrájába.

Az ülésen Danijela Kostićot, a Szerb Haladó Párt tagját javasolták az új szociális és családi ügyekkel megbízott városi tanácstagnak, a köztisztaság kommunális vállalat megbízott igazgatói posztjára pedig Donald Božićot.

Kiss Gyula, újvidéki frakcióvezető, VMSZ: „Kiemelném a kommunális vállalatok 2023-as évi programmódosításait, az urbanizmus közvállalat igazgatóválasztásának kihirdetését és a káder bizottság javaslatát. Nem mindennapi napirendi pontok is jelentkeznek, az egyik közülük a szociális és családi ügyekkel megbízott városi tanács tagjának a lemondása, és egy új tanácstag választása, valamint a köztisztaság kommunális vállalat igazgatójának a lemondása és a megbízott igazgatónak a kiválasztása.”

Újvidék Város Képviselő-testülete
Újvidék
Kiss Gyula

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.
08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű