Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A község napját ünnepelték Adán

2022.07.03
13:21
2022.07.03
20:00
Forrás
Pannon RTV
A gazdag programkínálatban főzőverseny és veterán járműtalálkozó is volt.

Már a kora délutáni órákban megtelt Ada központja, ahol a nyári színpadon a község művelődési és hagyományápoló együttesei szórakoztatták az egybegyűlteket. Színpadra lépett a Csobolyó, a Vadvirág, valamint az Aranykapu hagyományápoló egyesület, de mazsorett és formációs táncokat is megtekinthettek a Vénusz Plusz és a Midnight tagjainak köszönhetően.

Dobrotka Rózsa: "Én nagyon jól éreztem magam. Eljöttem csak menyasszonyt nézni és végül egy egész délutános programban részt vettem. Nagyon tetszett, először a Vadvirágos gyerekek, aztán közben fagyiztunk és utána a különböző zenés műsorok."

Az egész délutánt betöltő, színes kultúrműsort követően koncertekkel kedveskedtek az idelátogatóknak a szervezők. Többek között színpadra lépett a Skuza, a Baraparty Együttes és a Bebe és a Buligánok. Abebe Dániel, művésznevén Bebe már nem ismeretlen az adaiaknak, hiszen koncertjeivel több ízben megörvendeztette vajdasági közönséget.

"Sokkal nyitottabbak . Én minden alkalommal azt tapasztalom, hogy mernek szórakozni az emberek és nincs ez a visszafogottság, hogy „jaj, mit szól a mellettem lévő”. Ez így ’hál Istennek megmaradt, és ezért is külön jó itt lenni."

A veterán járművek találkozóját először szervezték meg.

Zapletán László: "Ha a rendszámokat megnézzük, akkor látszik, hogy egész messziről érkeztek. Mondjuk egy šidi rendszám is látszódik. Azért egy Fityóval eljönni Šidről az nem kis vállalkozás. Elég sok autó összejött, vannak itt szerintem nagyon régiek, traktorok és autók is és vannak olyan is amit még használnak."

Megtalálható volt itt minden az 1936-ban készült motorkerékpártól kezdve, a régi rendőrautókon és Cadillackeken át, a Wartburg 353-ig.

Branko Pejić, az adai Oldtimer Klub alapítója, szervező: "Mi úgy néztük, hogy több kategóriában legyen a rendezvény megszervezve. Vannak biciklik, vannak traktorok, vannak veteránok, vannak oldtimerek meg yougtimerek, három kategóriában. Az egészet még plusz ráadás kategória a tunning styling."

A főzőverseny több mint 60 csapata marhapörköltet főzött.

Bikicki István, királyi szakács: "Az egésznek a lényege a társulás, a vidámság, az összejövetel, a beszélgetés, egymás közötti kapcsolatok tartása. Ilyenkor minden főző külön, saját maga megszabja, hogy hogyan készíti a pörköltjét."

A szervezők ezúttal is igyekeztek változatossá tenni a programot.

Uliján Kornél, főszervező: "Minden programunk nagyon látogatott volt, különösen az esti koncertek, ahol Bebe volt a sztárvendég. A helyi Baraparty együttes minden évben fellép nálunk, illetve most egy érdekes utcazenész formáció is eljött hozzánk, egy szabadkai- adai tagokból álló együttes. A visszajelzések alapján nagyon tetszett az embereknek, a közönség értékelte a fellépésüket."

A kirakodóvásár sem maradhatott el, a kézműves portékák széles választékát találhatták meg az Ada napját ünneplők.

Ada
község napja
koncert
ünnepség

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű