Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

A község napját ünnepelték Óbecsén

2019-08-01
15:24
2019-08-01
19:46
Forrás
Pannon RTV
A képviselő-testület díszülésén hat személy, illetve intézmény munkáját jutalmazták.

Óbecsei óvodások produkciója színesítette az egyenjogúság és a tolerancia napjaként ünnepelt község napi díjátadót Óbecsén. Az ünnepségen hatan vehettek át díjat. Fazekas Róbert 10 éve foglalkozik nádfeldolgozással, őt hagyományos és környezetbarát vállalkozásáért díjazták. „Nagy megtiszteltetés ez számomra, és még nagyobb kedvvel fogjuk ezt tovább folytatni, úgyhogy mindenféleképpen pozitív hatása van az egésznek.”

Tijana Grujić festőművész hazai és külföldi kiállításaival és tanári munkájával tesz sokat a kultúra és a művészet népszerűsítéséért Óbecsén. „Ez igazán nagy dolog számomra, egyúttal további kísérletezésre ösztönöz, és arra bátorít, hogy fejlesszem önmagam.”

Rajtuk kívül Szabolcski Roland, az óbecsei Agro-Land tulajdonosa, a Zserbó cukrászda, a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény és Slobodan Lazić káplán kapott díjat. Az ünnepi beszédek az ő méltatásuk mellett kitértek az utóbbi időszak óbecsei fejlesztéseire is. Kinka Erzsébet, elnökhelyettes, községi képviselő-testület, Óbecse: „Úgy gondolom, hogy aki Óbecsére látogat, és már egy-két éve nem volt itt, most más szemmel látja Óbecsét. Bízom abban, hogy az elkövetkező időszakban is mindannyian azon leszünk, hogy Óbecsét még lakhatóbbá, szebbé, élhetőbbé tegyük.”

Augusztus elsejét 2009 óta ünneplik Óbecsén a község és az egyenjogúság, valamint a tolerancia napjaként.

Óbecse
község napja
képviselő-testület
díszülés
díjak
Fazekas Róbert
Tijana Grujić
Kinka Erzsébet
fejlesztés
egyenjogúság
tolerancia

Most

15:45, Frissítve: 15:56

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.
14:43, Frissítve: 17:31

A TSC a šabaci Mačva vendége lesz szerdán

A Szerb Szuperliga 22. fordulójában a 90. percig vezetett a TSC, az utolsó percekben azonban a belgrádi vendégek egy erősen vitatható tizenegyesből lőtt góllal egyenlítettek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.