Ugrás a tartalomra
Facebook/Dr. Pásztor Bálint

Községnap Kishegyesen

2022.11.27
10:50
Forrás
VajdaságMa
Számos beruházás valósult meg az utóbbi időben. Erről is beszámoltak a KKT díszülésén.

A község napját ünnepelték tegnap Kishegyesen. 1959-ben ekkor vált hivatalosan önálló községgé Kishegyes, Szegheggyel és Bácsfeketeheggyel. Összehívták a képviselő-testület díszülését, amelyen beszámoltak az elmúlt év eredményeiről. Marko Lazić polgármester az eseményen hangsúlyozta, számos beruházás valósult meg: elkészült a Kúla–Kishegyes-csatorna, illetve Szeghegynél egy víztározó tavat is kialakítottak. Hozzátette, megújul Szeghegy és Kishegyes központja, a közösségi épületek, színháztermek, a vízvezeték-hálózat, a szennyvízelvezető rendszer korszerűsítése zajlik, épül a víztisztító-berendezés is.

Facebook/Dr. Pásztor Bálint

Sárközi István KKT-elnök alkalmi beszédében kiemelte a Bányai János Emlékház felújítását, de az iskolákban történt beruházásokról és az épülő játszóterekről is szólt. Az egykori szövetkezeti otthon felújítása a magyar állam támogatásának köszönhetően valósítható meg - tette hozzá. Az eseményen jelen volt többek között Nevenka Ćirović, Montenegró szerbiai főkonzulja, Bojan Šoralov, az Észak-bácskai Körzet vezetője, valamint dr. Pásztor Bálint parlamenti frakcióvezető, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke is.

Kishegyes
községnap
Dr. Pásztor Bálint
Sárközi István

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.