Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Községnapi ünneplés Magyarkanizsán

2017-10-22
09:01
2017-10-22
18:30
Átadták a község elismeréseit: a díszpolgári címet, a Pro Urbe emlékérmet és a köszönő okleveleket.

Magyarkanizsa községnapjának megünneplése szombaton a VIII. Csaba Ferenc Nemzetközi Birkózó Emlékversennyel folytatódott, a városháza dísztermében pedig kiosztották a község legrangosabb elismeréseit. 

Idén Klamár Zoltán etnográfus kapott Díszpolgári címet. Ugyan hosszabb ideje Magyarországon él és dolgozik, de mint mondja, mindmáig kanizsai szív dobog benne. Klamár Zoltán, etnográfus, Magyarkanizsa díszpolgára: „Hogy az élet máshova vitt el, én kanizsaianak tartom magam. Tényleg minden alkalmat megragadok, hogy visszatérjek ide, mindenfajta tudományos, egyetemi és egyéb kapcsolataimat mindig arra használom, hogy ennek a közösségnek a hasznára fordítsam, és ne a sajátomra.”

Pro Urbe-emlékéremben Váradi Etelka, az Együtt veled – értük civil szervezet egyik alapítója részesült, köszönő oklevelet pedig Potrebić Viktória nyugalmazott oromi tanítónő, Dmitar Lončar, a Szent Száva SZAME mecénása, valamint két intézmény, a 150 éves Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, illetve a velebiti iskola képviselője vehetett át. Az év legjobb nyolcadikos diákja, aki számítógépes szerkesztői tanulmányait magyarul folytatja, a horgosi Gazdag Bence lett, ezért megkapta a felsőzsolcai önkormányzat 100 ezer forintos támogatását. Gazdag Bence, a község legjobb diákja, Horgos: „Általánosban is leginkább az informatikát és a műszaki oktatást szerettem, ezért választottam ezt.”

A díjazott és a hozzájuk hasonló, a közösségért sokat tevő polgárok nélkül nem lennénk azok, akik vagyunk, nem lehetnénk olyan helyzetben, hogy kiérdemeljük az Európa Tanács elismerését, a Becsület Zászlót - nyilatkozta Fejsztámer Róbert polgármester. „Lehet, hogy a polgárok nem érzik ezt mindennapjaikban, azonban nemzetközi szinten, hogy Magyarkanizsa neve megjelenik az Európa Tanácsban, ebből adódóan mind a 47 országának a listáján, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nagy előrelépés Magyarkanizsa számára.”

Az esti ünnepi műsorban, amelyben előbb a község óvodásai léptek fel, majd bemutatták a község múltját szimbolizáló táncjátékot, Erich Fritz, az Európa Tanács Közgyűlésének tiszteletbeli tagja átadta a polgármesternek a Becsület Zászlót, amelyet Szerbiában elsőként Magyarkanizsa önkormányzata kapott.

Magyarkanizsa
községnap
Pro Urbe-díj
díszpolgár
Fejsztámer Róbert

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.