Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köztársasági támogatás Nagybecskereknek

2021-01-20
17:11
Forrás
Pannon RTV
A Nagybecskerek Város területén megvalósításra kerülő, közvetlen és közvetett projektumokra a szerb állam a köztársasági költségvetésből Vajdaság Autonóm Tartománynak több mint 832 millió dinárt utal át.

Állami nagyberuházás a Belgrád- Nagybecskerek-Újvidék autóút építése, amire az idén 630 millió dinárt biztosítanak. Ez többszörösen jelentős projekt Nagybecskerek Város, de egész Bánát számára, amelynek megvalósítása a szerb kormány és a kínai Shandong Hay-Speed korporáció között aláírt memorandum alapján történik. Folyamatban van a 113 kilométeres útszakasz műszaki dokumentációjának az elkészítése, amely a Belgrád-Borcsa csomóponttól indul, Nagybecskereken halad keresztül, az Újvidék-Káty csomópontig. Nagybecskereknek legalább két csatlakozása lesz az autóútra. A helyi önkormányzatoknak, nem célzott átutalások útján, valamivel több mint 7,7 milliárd dinárt juttatnak, ebből Nagybecskerek Város 200 millió dinárt kap.

Nagybecskerek
támogatás
Szerbia
útjavítás
autóút

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.