Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köztársasági támogatás Nagybecskereknek

2021.01.20
17:11
Forrás
Pannon RTV
A Nagybecskerek Város területén megvalósításra kerülő, közvetlen és közvetett projektumokra a szerb állam a köztársasági költségvetésből Vajdaság Autonóm Tartománynak több mint 832 millió dinárt utal át.

Állami nagyberuházás a Belgrád- Nagybecskerek-Újvidék autóút építése, amire az idén 630 millió dinárt biztosítanak. Ez többszörösen jelentős projekt Nagybecskerek Város, de egész Bánát számára, amelynek megvalósítása a szerb kormány és a kínai Shandong Hay-Speed korporáció között aláírt memorandum alapján történik. Folyamatban van a 113 kilométeres útszakasz műszaki dokumentációjának az elkészítése, amely a Belgrád-Borcsa csomóponttól indul, Nagybecskereken halad keresztül, az Újvidék-Káty csomópontig. Nagybecskereknek legalább két csatlakozása lesz az autóútra. A helyi önkormányzatoknak, nem célzott átutalások útján, valamivel több mint 7,7 milliárd dinárt juttatnak, ebből Nagybecskerek Város 200 millió dinárt kap.

Nagybecskerek
támogatás
Szerbia
útjavítás
autóút

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.