Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közvita az építési törvény módosításának tervezetéről

2023.02.07
15:44
2023.02.07
17:06
Forrás
Pannon RTV
Közvitát tartottak ma Szabadkán A tervezésről és építésről szóló törvény módosításának és kiegészítésének tervezetéről.

A közvitát Aleksandra Damnjanović építésügyi államtitkár vezette, aki az ülést követően elmondta, az építésügyi minisztériumnak elsősorban az volt a célja a javaslatokkal, hogy minden eljárás felgyorsuljon és hatékonyabbá, átláthatóbbá váljon. Javaslatok egész sora került be a tervezetbe, amelyek jelentős mértékben javítanak majd a polgárok életminőségén. Egyebek között az ország még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a kulturális értékeinek és természeti javainak védelmére – mondta az államtitkár.

Hozzátette, a szabadkai közvitán sok jó és hasznos javaslatot hallottak, amelyeket mindenképpen figyelembe vesznek majd a tervezet véglegesítésekor. Egyébként ez a módosítási javaslat várhatóan április folyamán kerül a parlament elé.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Szabadka számára van egy pár olyan dolog, amit ki lehet emelni. Az egyik az, hogy tovább tudjuk védeni a városmagot, hiszen előtérbe kerültek ezek a dolgok még jobban, mint ahogyan eddig szabályozva voltak. A másik dolog, ami fontos, hogy a környezetvédelemre még nagyobb hangsúlyt helyez ez a törvény, a zöld építészeti koncepció, illetve az újrahasznosítható energia használata is előtérbe kerül még jobban, mint eddig volt. Még el szeretném mondani, hogy nagyon fontos momentum a polgárok, illetve a kommunális közvállalatok számára az a rendelkezés, hogy mindenki köteles lesz rákapcsolódni a meglévő, kiépített infrastruktúrára: gáz, távhő, víz, illetve szennyvízcsatornára. Ez nagyon fontos momentum, igaz, hogy a közvállalatokra nagy terhet fog róni ez a feladat, hiszen ingyen kell, hogy a polgároknak biztosítsa.”

közvita
Szabadka
építkezés
Kern Imre

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.