Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Közvita a turizmusról Nagybecskereken

2023.02.02
14:16
2023.02.02
17:40
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság Autonóm Tartomány 2023 és 2025 közötti turisztikai fejlesztésének a tervezetéről tartottak ma közvitát a nagybecskereki városházán. A dokumentum társszerzői, dr. Muhi Béla és dr. Igor Stamenković adtak bővebb ismertetőt.

Mint elhangzott, a hangsúly következő időszakban az idegenforgalom digitalizálásán és a modern turizmus formáinak a népszerűsítésén lesz.

Nem véletlenül volt Nagybecskerek a harmadik – egyben utolsó – színhelye a közvitának. A Bega-menti többnemzetiségű város ugyanis a rendezvényeiről ismert, de az idegenforgalom szempontjából még vannak kihasználatlan lehetőségei.

Saša Santovac, Nagybecskerek alpolgármestere: „Nagybecskerek város sokat beruházott az utóbbi években az idegenforgalomba. Kezdve a kongresszusi turizmustól, amelynek már nemzetközi jellege is van, valamint a sportturizmusba, az utóbbi években pedig a Nagybecskerekre jellemző turisztikai lehetőségekre is alapoztunk, mint például a Császár-tó természetvédelmi rezervátum. Mint a rezervátum irányítói ezentúl kiemelhetjük ezt az idegenforgalmi lehetőséget.”

A 250 oldalas dokumentumba bekerülnek a közvita során beérkezett megjegyzések, javaslatok, úgy a turisztikai ágazatban tevékenykedő vállalkozók, mint az állami szektorban dolgozók részéről.

Muhi Béla, a Vajdaság Idegenforgalmi Fejlesztési Tervének társszerzője: „Tehát minden egyes eleme, amely a tervben szerepel, vonatkozik az a desztinációkra, vonatkozik az a turisztikai fejlesztésirányokra, vonatkozik az a digitalizációra stb., mindig a helybeliekkel is tárgyalunk. És mint Bánát központja, Nagybecskerek, ezt a komoly turisztikai potenciállal rendelkező régiót is feltérképezzük és azokat a javaslatokat, azokat az ötleteket, amelyeket a helybeliek javasolnak nekünk, azt is persze beépítjük majd ebbe a stratégiába.”

Mint elhangzott, a turizmus új formáinak, mint például a kulturális turizmusnak, a vallási turizmusnak vagy a kerékpáros turizmusnak Vajdaságban nagy lehetőségei vannak, mondta Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. „Szeretnénk minél több gazdálkodónak bemutatni a digitalizálás előnyeit. Ezt Nagybecskereken is megtesszük. Tehát ebben a dokumentumban a hangsúly azon van, hogy meghatározzuk, melyek a modern turizmus formái, és mit kell tenni annak érdekében, hogy ez a fajta turizmus fejlődjön. Másrészt pedig meghatároztuk a pénzügyi keretet is: a tervek szerint a következő időszakban több mint egymilliárd dinárt tervezünk befektetni Vajdaság idegenforgalmába.”

A befektetések egy részét a helyi turisztikai szervezetek és az önkormányzatok kapják majd az idegenforgalom digitalizálására.

Nagybecskerek
közvita
turizmus
Saša Santovac
Muhi Béla
Nenad Ivanišević

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.