Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kulináris élvezetek az adai Tisza-parton

2021.07.04
12:32
2021.07.04
18:55
Forrás
Pannon RTV
A község napja alkalmából megrendezett marhapörköltfőző-versenyen 60 csapat szerette volna főztjével elkápráztatni a zsűrit.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Már a délelőtti órákban benépesült az adai Tisza-part. A pörkölt a magyarok egyik közkedvelt étele, egy jó recept pedig minden háztartásban elkél. Mi a titka az adai pörköltnek?

Antal Gellért, résztvevő: „Az adai pörköltnek elsősorban az ízek, amelyekkel főzünk. Több éve járunk a rendezvényre, meg persze fontos az összetartás, a barátság, a tánc és a zene. Mindez, ami összetart bennünket az Ada napokon.”

Bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb étkek, miközben minden csapat a barátkozásra is szánt időt.

Zaj Attila, résztvevő: „Ötödik alkalommal veszünk részt a versenyen, és általában éremmel fejezzük be. A hangulat kitűnő, itt vannak a haverok, az öcsémék, mama, tata, úgyhogy minden szuper.”

A szervezők idén is mindent megtettek, hogy a községben élők jól érezzék magukat, és méltó módon ünnepelhessék meg a település napját. A háromnapos rendezvényen szombaton a művelődési műsoroké volt a főszerep, míg vasárnap már a vigasságé és a kulináris élvezeteké.

Uliján Kornél, főszervező: „Az Ada napok rendezvénysorozat utolsó eseménye immáron több mint 10 éve a marhapörköltfőző-verseny, ahová idén is nagyon sok, több mint 60 csapat jelentkezett és készít nekünk marhapörköltet. Mindezt szakmai zsűri értékeli és a végén serlegekkel és érmekkel köszönjük meg a csapatok részvételét, valamint egy kerékpár is kisorsolásra kerül a benevezettek között.”

A főzőversenyre nemcsak helyi, hanem több környékbeli csapat is érkezett.

Ada
Tisza
Tisza-part

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.