Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Kutyafalka rontott rá egy asszonyra Szabadkán

2021.02.17
13:12
2021.02.17
22:01
Forrás
Pannon RTV
A kóbor kutyák által megtámadott asszonyt jelenleg a Szabadkai Közkórházban látják el. Állapota stabil. Megszólaltak az illetékesek.

Kóborkutyák támadtak tegnap reggel egy nőre a szabadkai autóbusz-pályaudvar közelében. N.P.-t több harapással szállították a Szabadkai Közkórházba, ahol a sebészeti osztályon látták el. Nem hivatalos információk szerint a szóban forgó kutyák a napokban a szabadkai autóbusz-pályaudvar biztonsági dolgozóját is összeharapták, és miközben a helyszínre érkező mentősök ellátták, a kutyák egy, a buszra várakozó nőt is megtámadtak, akit a közelében tartózkodó többi utas mentett meg.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A kóborkutyák kedd reggel fél 6 körül támadták meg az 55 éves nőt, a szabadkai autóbusz-pályaudvar melletti parkolóban. Az egyik szabadkai internetes hírportál beszámolója szerint a kutyák a földre teperték az asszonyt, és az egész testét összeharapdálták. Csak a fején több mint húsz harapásnyomot állapítottak meg, még egy skalpot is kiharaptak a fejéből, és az egyik fülét is leharapták a kóborkutyák. Ezenkívül a bal kezét harapdálták össze, illetve a testén is több harapásnyomot állapítottak meg a Szabadkai Közkórház sebészeti osztályán.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A vérnyomok még szerda délelőtt is ott voltak a helyszínen. Az autóbusz-pályaudvar melletti magánklinikán takarítónőként dolgozó 55 éves N.P. éppen munkába igyekezett, amikor a kutyafalka rátámadt. Dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója szerint több mint négy éve nem történt ehhez hasonló eset, hogy valaki kutyatámadás miatt kórházi ellátásra szorult volna. A nő az átélt megrázkódtatások ellenére most már viszonylag jól érzi magát.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója: „A kórházba érkezés pillanatától minden szükséges egészségügyi ellátást megkapott. Ki kell hangsúlyoznom, hogy az állapota stabil, a sérülések nem életveszélyesek. Folyamatban van a páciens további gyógykezelése, ellátása, néhány napon belül pedig kiengedjük, és otthoni lábadozásra utaljuk. Ezután pedig a háziorvosi rendelőben végzik majd a sérülései következményeinek kezelését.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A szerencsétlenül járt asszonyt szerda délelőtt Stevan Bakić is meglátogatta. Az eset pikantériája, hogy a polgármester érkezésekor a kórházudvarban is kóbor kutyák tartózkodtak. Bakić szerint a legfontosabb, hogy az áldozat túlélte a kutyatámadást. „Ki kell emelnem, hogy Szabadka város sokat fektet be ennek a komplex problémának, a kóbor kutyák kérdésének a megoldásába. A város új menhelyet épített ki a kóbor ebeknek, pénzt különítünk el az ivartalanításukra és megjelölésükre, ezzel csökkenthető az agresszivitásuk. Sajnos azonban, erőfeszítéseink ellenére megtörténnek az ilyen dolgok.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A város az elmúlt két évben több mint tízmillió dinár kártérítést fizetett ki azoknak a szabadkaiaknak, akiket kóbor eb harapott meg - mondta Radoslav Vukelić.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Közigazgatási Hivatal kommunális-ügyi titkára szerint az N.P-t megtámadó kutyafalkát még nem sikerült befogni, folyamatban van a felkutatásuk. „Ha bárki bármilyen mozgást észlel a kóbor kutyákat illetően, azt feltétlenül jelentse. Erre kérem polgártársainkat és önöket is, akik most itt vannak. Az illetékesek pedig mindenképpen fokozzák a munkát és az ebek felkutatását, amíg csak be nem fogják ezeket a kutyákat. Az eljárás szerint a menhelyen lássák el és szocializálják az ebeket.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A kutyatámadás miatti felelősség az önkormányzatot terheli, hiszen teljesen legitim az az elvárás, hogy a polgár biztonságban járhasson-kelhessen az utcán - mondta Józsa László, ügyvéd. „Az önkormányzat köteles gondoskodni az elhagyott és gazdátlan ebekről és macskákról. Ezeket köteles begyűjteni, ellátni és menhelyre elhelyezni.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az ügyvéd hozzátette: mivel nincs rendszerbeli megoldás a menhelyek működtetésére, az önkormányzatoknak a civil társadalmi szervezetekkel kellene összefogniuk. A legfőbb gondot a felelőtlen állattartás okozza. Sokan kidobják az utcára kutyájukat, amikor ráunnak. A kidobott kutyák pedig az utcán tovább szaporodnak.

kutya
kutyaharapás
kutyafalka
Szabadka
támadás
autóbusz-pályaudvar
harapás
Szabadkai Közkórház
Dr. Slobodan Puškar
Stevan Bakić
Radoslav Vukelić
Józsa László

Most

18:32

Jól szerepel a kerecsensólymos bélyeg

A legjobb öt közé került a Magyar Szó Kft. nyomdája által nyomtatott bélyeg az Európa 2021. elnevezésű versenyen. A megmérettetésen az év legszebb bélyegei versengenek egymással.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.