Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kutyaparkot kapott Szabadka

2020-01-09
14:41
2020-01-09
18:13
Forrás
Pannon RTV
Termettől függetlenül minden eb számára nyitva áll a sétaerdei kutyafuttató. Pár szabályt azonban figyelemben kell tartaniuk a gazdiknak.

Megnyitotta kapuit a kutyapark Szabadkán a sétaerdőben, ahova meg is érkeztek a kutyusok. Kis- és nagy termetű kutyák, egyaránt igénybe vehetik a mászókákat, a hidakat, illetve az akadálypályákat is. Az ebek pár perc alatt birtokukba is vették a parkot.

Néhány kicsit félve próbálkozott az akadályokkal, de volt olyan is amelyik könnyedén ment fel a mászókára. A veszélyes fajták csak szájkosárral használhatják a parkot. A beteg kutyák és a tüzelő szukák számára tilos a belépés - olvasható a figyelmeztető táblán.

A Njuškice Állatvédő Egyesület nagy részben hozzájárult a kutyapark létrehozásához. Horvát Betti, önkéntes, Njuškice Állatvédő Egyesület: „Mindenkinek az volt a vágya, hogy legyen egy olyan hely, ahol közösen tudnunk mi is, mint gazdik barátkozni, illetve a kutyusaink is tudnak szocializálódni. Látva a környező, akár Szegeden, Pesten, Újvidéken is rengeteg kutyakifutó van, és nagyon hiányzott egy olyan, hogy itt is mi Szabadkán tudjunk ilyen helyen lenni.”

A csaknem ezer négyzetméteres kutyapark megnyitóján Bogdan Laban is részt vett. Szabadka polgármestere azt mondta, hogy a beruházásra azért volt szükség, mert a lakásban, vagy udvar nélküli társasházban élő kutyatulajdonosok a speciális parkokban szabadon futtathatják kutyáikat. „Biztos vagyok benne, hogy ez most sok háziállat tulajdonost boldoggá tesz, köztük engem is. Itt szabadon engedhetjük őket, hogy játszanak és futkározzanak. Itt nagyobb figyelmet fordíthatnak a higiéniára, minden polgárunk örömére.”

A kutyafuttatóba érkező házi kedvencek gyorsan összebarátkoztak egymással. Gazdijaiknak pedig hálájukat fejezték ki a játékért cserébe.

Szabadka
kutya
kutyapark
Eb

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.