Ugrás a tartalomra

Laban bíróságon is kiáll Danilo Kiš díszpolgári címéért

2019-06-27
16:49
Forrás
Közlemény
Ha kell, akkor a bíróságon is kiáll Szabadka polgármestere amellett, hogy Danilo Kiš író posztumusz díszpolgári címet kapjon.

Ez áll a Bogdan Laban kabinetje által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Mint írják: az egyik legnagyobb szerb és európai író, 30 évvel a halála után és ugyancsak 30 évvel a Nobel-díjra való jelölést követően válna a város tiszteletbeli polgárává. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez legalább harminc év késéssel valósult meg, de meg vagyok győződve arról, hogy jobb későn, mint soha - idézi a közlemény Bogdan Labant, a javaslat felterjesztőjét. A Városi Képviselő-testület is elfogadta a felvetést június 18-i ülésén. Danilo Kiš özvegye egyébként a napokban felszólította a szabadkai városvezetést, hogy vonják vissza a döntést, miszerint az írónak posztumusz díszpolgári címet adományoznak.

Danilo Kiš
Bogdan Laban
diszpolgári cím

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.