Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Lakásvásárlás-támogatásról is döntött az adai képviselő-testület

2020-02-21
09:32
2020-02-21
18:52
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta 36. ülését az adai Községi Képviselő-testület. A főbb napirendi pontok az intézmények tavalyi beszámolói, valamint a 2020-as tervek voltak.

A képviselők a többi között megvitatták az Adát és Moholt teljes egészében átfogó szabályozási terv módosításait. Ez a terv még 2016-ban készült el, 2018-ban pedig kiegészítést javasoltak három helyszínre vonatkozóan is. Volford Attila, osztályvezető, Kommunális Tevékenységi, Városrendezési, Építési és Környezetvédelmi Osztály: „A terv módosításának a célja az volt, hogy az infrastrukturális objektumokat áthelyezzük, a rendeltetésüket megváltoztassuk ezeken a lokációkon, és ezeken a lokációkon építkezési feltételeket csak abban az esetben tudunk kiadni, ha részletes városrendezési tervet készítenek előtte ezekre vonatkozóan.”

Az ülésen Juhász Tibor, az adai Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója elmondta, hogy a vállalat sikeresen zárta a tavalyi évet, közel 1,2 millió dináros nyereséggel. Az idei év kiemelt jelentőségű projektje a wellness központ kiépítése: „2020-ban 223 millió dinár értékben tervezünk kiadásokat ennek az objektumnak a kiépítésénél. Ezeket a kiadásokat Ada Község az alapító tőke emelésével biztosítja.” 

A napirendi pontok között szerepelt a határozatjavaslat a vissza nem térítendő pénzügyi eszközökről, amelyeket a fiatal házaspárok, élettársi kapcsolatban élők vagy egyedülálló szülők ház- vagy lakásvásárlásra fordíthatnak. Tamara Panić, vezető, Vagyonjogi Osztály, Ada: „A döntés meghozatala mindenekelőtt a község népesedési politikáján alapszik, és azért született meg, hogy visszaszorítsa az elvándorlást, és vissza nem térítendő támogatást nyújtsunk számukra lakhatás formájában. A Községi Tanács 5 millió dinárt irányzott elő ház- és lakásvásárlásra a község területén.” 

Az ülésen 11 napirendi pontról döntöttek a képviselők. A javaslatok mindegyikét egyhangúlag elfogadták.

Ada
képviselő-testület

Most

13:32, Frissítve: 14:16

Húsvét a Pannon Televízióban

A Pannon TV is készül az ünnepekre. A rendkívüli helyzetben remek filmekkel és külön vallási műsorokkal tesszük színesebbé a húsvétot. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt várjuk.

Népszerű