Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A lakosság csökkenésének visszaszorítása a cél Magyarkanizsán

2021.09.29
14:41
2021.09.29
16:37
Forrás
Pannon RTV
Tájékoztató jellegű találkozóra került ma sor Aleksandra Čamagić családvédelmi és demográfiai segédminiszter és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester között. A téma a helyi, illetve állami demográfiai problémák voltak.

Magyarkanizsa községben is problémák vannak a natalitással, emellett a határ közelsége is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan fogy a lakosság. Az önkormányzatnál azonban azon dolgoznak, hogy visszaszorítsák a lakosság csökkenését.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Az önkormányzatnak már most is van családorientált programja, ami az újszülöttektől kezdve egészen az idős korig végigkíséri a magyarkanizsai községi lakosokat, de úgy gondolom, hogy ez nem önkormányzati hatáskör és nem csak önkormányzati feladat kell, hogy legyen.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A találkozó során Aleksandra Čamagić családvédelmi és demográfiai segédminiszter elmondta, hogy egész Szerbiára jellemző az elnéptelenedés.

„Azt gondolom, hogy amiről pár nappal ezelőtt beszéltek a budapesti demográfiai csúcson, az egy jó példa, egy magyar példa, amelyet megpróbálunk beépíteni nálunk is, de valahol azon leszünk, hogy állami szinten alkalmazzuk mindazokat a helyi intézkedéseket, amelyek jók, természetesen.”

A találkozón a felek megegyeztek abban, hogy közös projekteken, pályázatokon keresztül igyekeznek majd segíteni azokat, akik itthon maradtak és itthon képzelik el a jövőjüket.

Magyarkanizsa
demográfia
Fejsztámer Róbert
Aleksandra Čamagić

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.