Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Lassan teljes pompájában tündököl a zentai Jézus Szíve templom

2021.11.11
13:17
2021.11.11
17:24
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan teljes pompájában tündökölhet a zentai Jézus Szíve templom. Az idén 125. évfordulóját ünneplő épület felújítási munkálatai ugyanis a végéhez közelednek.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kívülről már teljesen felújították a zentai Jézus Szíve templomot. A hívek már nagyon várták az építkezés végét.

Szabó Rozália, Zenta: „Hálásak vagyunk annak a kis lelkes csoportnak, akiknek köszönhetően mindez létrejöhetett, hiszen rajtuk múlott minden.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A munkálatok első fázisa még 2018-ban kezdődött, amikor egy IPA-projektnek köszönhetően a belső falak újraszigetelését, a padlófűtés elkészítését és az orgona felújítását tudták megvalósítani. Mindezek nélkülözhetetlenek voltak az itt megtartandó rendezvények miatt – mondta Ivković Róbert, a templom állandó diakónusa.

„Amit a rendezvények közül mindenképpen kiemelnék az a már több mint 20 éve, majdnem minden évben megrendezésre kerülő Egyházzenei Fesztivál. Ide hazai és külföldi művészeket szoktunk meghívni, illetve kihasználjuk azt a lehetőséget, hogy templomunkban található az egyházmegye legnagyobb működőképes koncertorgonája.”

 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Idén márciusban kezdődött a restaurálási munkálatok második fázisa, amelyet 39 millió dinárral támogatott a Magyar Nemzeti Tanácson keresztül a magyar kormány.

Rácz Szabó István, a zentai Jézus Szíve-templom koordinátora:  „Az utolsó simítások zajlanak, ami a templom külső részét illeti. Megújult teljesen a templom külseje. Új festést kapott, a torony is megújult, új nyílászárók kerültek felszerelésre és még a díszkivilágítás is felszerelésre került.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tervek szerint jövőre a templom teljes belső terét újítják fel.

Zenta
Jézus Szíve-templom
Ivković Róbert
Rácz Szabó István

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.